Ράλλυ Σαφάρι Κένυας: O Ιορδάνης Σερδερίδης με νέο συνοδηγό

Για δεύτερη φορά ο Ιορδάνης Σερδερίδης θα τρέξει στο Ράλλυ Σαφάρι Κένυας, που είναι από τα πιο δύσκολα του WRC. Αυτή τη φορά ο Έλληνας οδηγός θα έχει στο δεξί μπάκετ τον νεαρό, αλλά έμπειρο Γάλλο Andy Malfoy, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε περισσότερους από 100 αγώνες στην καριέρα του.

Οι Σερδερίδης- Malfoy, συμμετέχουν με το εργοστασιακό Ford Puma Rally1 της M-Sport. Ήδη τελείωσαν τις καθιερωμένες αναγνωρίσεις πριν τον αγώνα και σήμερα ουσιαστικά θα ξεκινήσουν το δύσκολο αγώνα.

Το Ράλλυ Σαφάρι Κένυας είναι ένας μαγευτικός αγώνας και αποτελεί μια πραγματική πρόκληση για κάθε οδηγό. Περιλαμβάνει 19 ειδικές διαδρομές και 356 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Ξεκινάει σήμερα (Πέμπτη) το μεσημέρι με υπερειδική διαδρομή και τερματίζει την Κυριακή το μεσημέρι με τη διεξαγωγή της Power Stage.

Ο Σερδερίδης μετά τις δοκιμές δήλωσε:

«Πέρυσι είχαμε καταφέρει να ξεπεράσουμε τις ουκ ολίγες δυσκολίες του και να τερματίσουμε στην έβδομη θέση της κατάταξης και αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε και φέτος. Θα χαρακτήριζα τις διαδρομές σκληρές και πιο δύσκολες από τις περσινές, καθώς σε αρκετά σημεία υπάρχουν πολλές πέτρες που μπορούν να οδηγήσουν σε κάποιο κλατάρισμα. Στον αγώνα, προβλέπονται καταιγίδες και αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα δυσκολέψει την προσπάθειά μας, ωστόσο ευελπιστούμε όλα να κυλήσουν ομαλά».

Ο Σερδερίδης κλείνοντας είπε ότι θα κινηθούν γρήγορα αλλά μυαλωμένα και με στρατηγική, ώστε να μη χρειαστεί να κάνουν χρήση του κανονισμού Superally.

Αναφορικά με το στόχο του στην Αφρικανική χώρα, δήλωσε: «Γνωρίζουμε πως ο αγώνας είναι αρκετά επίπονος σωματικά και έπειτα και από την περσινή μας εμπειρία, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Σκοπός μας είναι να κάνουμε όλα τα αγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα, χωρίς προβλήματα και να τερματίσουμε ψηλά στην κατάταξη».

Ράλλυ Σαφάρι Κένυας: O Ιορδάνης Σερδερίδης με νέο συνοδηγό gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: