Safari Rally Kenya: Ξεκινάει το μεσημέρι στο Ναιρομπι ο πιο σκληρός και γεμάτος παγίδες αγώνας του WRC

Σήμερα στις 12.46 ξεκινάει από το Ururu Park ο 7ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ που είναι αρκετά δύσκολος κυρίως αν ξεκινήσει η βροχή. Οι νερόλακκοι που σχηματίζονται κρύβουν πολλές παγίδες και δημιουργούν προβλήματα στα υβριδικά εργοστασιακά αυτοκίνητα. Θυμηθείτε τι έγινε στη Σαρδηνία. Πόσοι εγκατέλειψαν μετά από τις «βούτες» στους νερόλακκους.

Το συνολικό μήκος του αγώνα είναι 834.87 km. Από αυτά οι αγωνιζόμενοι σε 19 ειδικές διαδρομές θα καλύψουν 355.92 δύσκολα χιλιόμετρα. Από τα αναγνωριστικά περάσματα που έκαναν όλοι κατάλαβαν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετές εκπλήξεις. Οι πρωταθλητές 2022 του WRC Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen ξεκινούν πρώτοι και ανοίγουν το δρόμο. Ευνοημένοι είναι όσοι ακολουθούν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα πίσω από το Φινλανδικό πλήρωμα του Toyota GR Yaris Rally Hybrid ακολουθούν οι Ott Tanak- Martin Jarveoja (Ford Puma Rally Hybrid), Sebastien Ogier- Vincent Landais (Toyota GR Yaris Rally Hybrid), Elfyn Evans- Scott Martin (Toyota GR Yaris Rally Hybrid) και την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι Thierry Neuville- Martin Wydaeghe (Hyundai i20N Rally Hybrid). Από τη 10η θέση θα ξεκινήσει ο Έλληνας Ιορδάνης Σερδερίδης.

Στη βαθμολογία προηγείται ο Kalle Rovanpera με 118 βαθμούς, στη 2η θέση βρίσκεται ο Βέλγος Thierry Neuville με 93 βαθμούς, στην 3η θέση είναι ο Ott Tanak με 85 βαθμούς, στην 4η θέση βρίσκεται ο Elfyn Evans με 83 βαθμούς και την πεντάδα κλείνει ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Ogier με 70 βαθμούς. Βέβαια ο Ogier δεν συμμετέχει σε όλους τους αγώνες αλλά μόνο σε όσους έχει συμφωνήσει με την Gazoo Racing.

Νικητές στους έξι προηγούμενους αγώνες ήταν στο Monte Carlo ( Ogier), Sweden ( Ott Tanak), Mexico (Ogier), Croatia (Evans) , Portugal ( Rovanpera) και Sardenia( Neuville).

Μια πρώτη γεύση από τις παγίδες που κρύβει αυτός ο αγώνας στην  Αφρική πήραμε χθες όταν έγινε το Sgakedown. Μια ειδική 5.40 km, που είναι χρονομετρημένη αλλά οι χρόνοι δεν υπολογίζονται στον αγώνα. Είναι μια ειδική αναγνωριστική. Και εκεί ο γιαπωνέζος οδηγός Takamoto Katsuta «απογείωσε» το Toyota GR Yaris Rally1. Ευτυχώς ούτε αυτός ούτε ο συνοδηγός του Aaron Johnston έπαθαν κάτι. Αυτοί που την πλήρωσαν ήταν οι μηχανικοί της Gazoo Racing που έκαναν όλη τη νύκτα αγώνα δρόμου για να του το ετοιμάσουν και να μπορέσει το πλήρωμα της Toyota να ξεκινήσει κανονικά τον αγώνα.

https://twitter.com/i/status/1671609430373466112

Στο χθεσινό skakedown οι χρόνοι ήταν οι εξής:

Ο Φινλανδός έκανε ένα λάθος στο 3o πέρασμα αλλα ευτυχώς δεν έπαθε ζημιά το αυτοκίνητό του. Πολύ καλός ήταν ο Εσθονός που σε κάθε πέρασμα έκανε καλύτερο χρόνο

χωρίς να προκαλέσει ζημιά στο αυτοκίνητο του.Στην δεύτερη θέση ακολούθησε ο Ott Tanak που σε κάθε πέρασμα του κατέβαζε τον χρόνο του.

Αυτός που το παράκανε ήταν ο Takamoto Katsuta που είχε ένα αρκετά επεισοδιακό Shakedown και μια εντυπωσιακή απογείωση αλλά μια κακή προσγείωση.

Τέλος να επισημάνουμε ότι η Hyundai i20N Rally Hybrid ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε στην ομάδα της τους Teemu Suninen και Emil Lindholm για το WRC αλλά και το WRC2 αντίστοιχα. Ο Teemu Suninen με τον Mikko Markuula θα αντικαταστήσουν τον αδικοχαμένο Craig Breen και θα τρέξουν στο Rally Estonia και  Rally Finland. Ο Emil Lindholm θα συνεχίσει να έχει συνοδηγό την Reeta Hämäläinen και θα τρέξουν με το i20 Rally2.

 

 

 

Safari Rally Kenya: Ξεκινάει το μεσημέρι στο Ναιρομπι ο πιο σκληρός και γεμάτος παγίδες αγώνας του WRC gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: