WRC: Ο ακούραστος και μαχητικός Σερδερίδης τερμάτισε στην 3η θέση της κατηγορίας του στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο

Το 2023 ο Ιορδάνης Σερδερίδης συμμετείχε στο WRC με ένα εργοστασιακό Puma Hybrid Rally1. Φέτος «πάλεψε» με τους γίγαντες με ένα Volkswagen Polo R5 και τερμάτισε στην 3η θέση στην κατηγορία του

Ο Καβαλιώτης οδηγός Ιορδάνης Σερδερίδης έχοντας συνοδηγό τον Βέλγο Fred Miclotte έτρεξε με επιτυχία στον πρώτο αγώνα του WRC, στο Ράλλυ του Μόντε Κάρλο στην κατηγορία WRC Masters, που απευθύνεται σε οδηγούς άνω των 50 ετών. Με το Volkswagen Polo R5 (υπήρχε πάντα η ελληνική σημαία) κατάφερε να κινηθεί χωρίς υπερβολές και να τερματίσει στην 3η θέση της κατηγορίας του και να συγκεντρώσει πολύτιμους βαθμούς στο WRC Masters. Μπράβο του!

Μπορεί ο αγώνας φέτος να διεξήχθη ως επί το πλείστον σε στεγνές ειδικές διαδρομές, ωστόσο δεν έλειπαν τα γλιστερά σημεία και τα σημεία με πάγο, τα οποία δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των 68 οδηγών που εκκίνησαν τον φημισμένο αγώνα που άνοιξε την αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ για τη φετινή χρονιά.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης μετά τον τερματισμό δήλωσε:

«Σίγουρα, ο αγώνας δεν ήταν εύκολος. Με κατάλληλη προετοιμασία, σωστές σημειώσεις και με σύμμαχο την εμπειρία μας από τις προηγούμενες διοργανώσεις που έχουμε συμμετάσχει, καταφέραμε και ανταπεξήλθαμε στις δυσκολίες που έκρυβε το Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Καθοριστική ήταν και η βοήθεια του gravel crew, του πληρώματος της ομάδας μας, το οποίο περνάει περίπου 90 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε ειδικής και μας ενημερώνει σχετικά με τις συνθήκες οδοστρώματος στις διαδρομές. Μας ενημέρωνε έγκαιρα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνουμε, σε γενικές γραμμές, σωστή επιλογή ελαστικών».

Με την τρίτη θέση στην κατηγορία WRC Masters, η οποία απευθύνεται σε οδηγούς άνω των 50 ετών, ο Σερδερίδης συνέλεξε πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του θεσμού: «Βρεθήκαμε από νωρίς στην τρίτη θέση του WRC Masters και παραμείναμε εκεί μέχρι το τέλος. Ανεβάσαμε ρυθμό την Κυριακή, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να ανεβούμε στην κατάταξη. Αν και θα θέλαμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα από την τρίτη θέση, κρατάμε τα θετικά, τους βαθμούς και παραμένουμε αισιόδοξοι για τη συνέχεια».

Όσον αφορά τον επόμενο αγώνα του, ο Έλληνας οδηγός δήλωσε: «Λόγω της σκληρότητας των χωμάτων, στο Ράλλυ Σαφάρι Κένυας θα οδηγήσουμε και πάλι το αγαπημένο μας Ford Puma Rally1! Το Μάρτιο θα συμμετάσχουμε στο βρετανικό Malcolm Wilson Rally, προκειμένου να κάνουμε αγωνιστικά χιλιόμετρα και να προετοιμαστούμε για τον τρίτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ»

Περ Χαλ

WRC: Ο ακούραστος και μαχητικός Σερδερίδης τερμάτισε στην 3η θέση της κατηγορίας του στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: