«Μην σπάτε σκόπιμα τα οστά στο πρόσωπό σας» – Πώς το «bone smashing» επηρεάζει τα νεαρά αγόρια στο TikTok

Η τελευταία επικίνδυνη τάση του TikTok προσπαθεί να πείσει τους χρήστες, και κυρίως τους νεαρούς άνδρες, να σπάσουν τα κόκαλά τους, για να πετύχουν ένα σμιλεμένο σαγόνι. Το «σπάσιμο των οστών» είναι η πρακτική του επανειλημμένου χτυπήματος των οστών, συνήθως των ζυγωματικών ή της γνάθου, με ένα σκληρό αντικείμενο, όπως ένα σφυρί, για να δημιουργηθούν μικροθραύσματα, με την ελπίδα ότι η δομή των οστών θα επουλωθεί σε ένα πιο ελκυστικό σχήμα.

Το hashtag #bonesmashing έχει 261,9 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, καθώς ορισμένοι χρήστες ισχυρίζονται ότι συμμετέχουν στην τάση για να δημιουργήσουν ένα σμιλεμένο σαγόνι. Ευτυχώς, η πλειοψηφία των βίντεο φαίνεται να προέρχεται από χρήστες που τάσσονται κατά της πρακτικής.

«Ειλικρινά δεν πίστευα ποτέ ότι θα έπρεπε να έρθω εδώ και να το πω αυτό, αλλά σας παρακαλώ μην σπάτε σκόπιμα τα οστά στο πρόσωπό σας», δήλωσε ο Dr. Prem Tripathi, πλαστικός χειρουργός στο Σαν Φρανσίσκο, σε ένα βίντεο στο TikTok. Ο ειδικός προειδοποίησε ότι τα σπασμένα ή κατακερματισμένα οστά επουλώνονται μόνα τους, αλλά μπορεί να μην επουλωθούν σωστά και να προκαλέσουν παραμόρφωση. «Αν δεν έχετε τα γονίδια για να ‘’ισχυρό’’ σαγόνι, δυστυχώς, πρέπει να δείτε έναν επαγγελματία», δήλωσε ο Tripathi.

@drpremtripathi

#greenscreen #greenscreenvideo Thank you @jcthecatalyst for making me aware of this trend. I cant’t believe this is real. Or is this a joke? #bonesmashing #malunion #drpremtripathi

♬ original sound – Dr. Prem Tripathi

Επίσης, απαξίωσε άλλες μεθόδους για τη δημιουργία μιας έντονης γραμμής σαγονιού, όπως το νιαούρισμα (η στήριξη της γλώσσας στο πάνω μέρος του στόματος, αντί για το κάτω μέρος) ή το μάσημα με τονωτικά για το σαγόνι, τα οποία, όπως σημείωσε, μπορούν στην πραγματικότητα να καταστρέψουν την άρθρωση του σαγονιού σας.

Η δημοτικότητα του «bone smashing» έρχεται καθώς η τρέλα της πλαστικής χειρουργικής των ανδρών και της γενιάς Z έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών. Σύμφωνα με το ny.com, η Αμερικανική Ακαδημία Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Προσώπου ανέφερε ότι η γενιά Z κλείνει αισθητικές επεμβάσεις περισσότερο από ποτέ, με το 75% των πλαστικών χειρουργών να βλέπουν αύξηση των πελατών κάτω των 30 ετών.

@syrianpsycho

BONESMASHING does NOT WORK. ❌ #fyp #based #syrianpsycho #selfimprovement #trending

♬ The Sound of Myself – Disasterpeace

Και δεν πρόκειται μόνο για γυναίκες. Οι άνδρες, επίσης, έχουν πει δυναμικά στην αγορά Botox αξίας 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ονομάζεται «Brotox». Περισσότεροι από 265.000 άνδρες έκαναν ενέσεις Botox το 2020, 182% περισσότεροι από ό,τι έκαναν τη διαδικασία πριν από δύο δεκαετίες, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών.

Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙTikTokκοκαλασαγονια

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: