VW- ID.6: Το ηλεκτρικό SUV της Volkswagen αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας

Αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας προορίζεται το νέο ID.6 της VW που παρουσιάσθηκε στην έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης . Θα μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και επτά επιβάτες ενώ  έχει ηλεκτρική τετρακίνηση 4MOTION και  η ισχύ του φθάνει τους  225 kW (306 PS).

Το ID.6, έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις απαιτήσεις της  κινέζικης αγοράς και θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις:

Το ID.6 CROZZ και

Το ID.6 X

Το ID.6 CROZZ  κατασκευάζεται στην ανατολική Κίνα, κοντά στη Σαγκάη  και το ID.6 X στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Στα δύο εργοστάσια του Anting και του Foshang. Και στις δύο μονάδες υπάρχουν  δύο ξεχωριστές κοινοπραξίες της Volkswagen με τοπικούς συνεταίρους και είναι ένα κομμάτι  της στρατηγικής ACCELERATE της εταιρείας.

Οι Γερμανοί θέλουν με το ID.6 να κερδίσουν το μερίδιο της αγοράς  στην Κίνα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στόχος τους είναι μέχρι το 2030 ,  το 50% των αυτοκινήτων VW  στην Κίνα να είναι ηλεκτρικά. Στην Ευρώπη οι Γερμανοί εκτιμούν ότι το 2030 το 70% των αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά.

To ID.6,είναι το τρίτο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας. Τόσο αυτό όσο και τα μικρότερα ID.3 και ID.4, βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (ΜΕΒ).

Το 4,68 μέτρων ID.6 (+30 εκατοστά σε σύγκριση με το ID.4), έχει άνετους χώρους για έως επτά επιβάτες ενώ είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις επιθυμίες των Κινέζων πελατών, όσον αφορά στη λειτουργικότητα και τον σχεδιασμό: εκτενής χρήση ατμοσφαιρικού φωτισμού στο εσωτερικό και υλικά απολύτως του γούστου των κατοίκων της αχανούς χώρας.

Το ID.6 διατίθεται σε τέσσερις διαμορφώσεις, με ισχύ έως 225 kW (306 PS), ενώ τα συστήματα IQ.Drive ανήκουν στον βασικό του εξοπλισμό. Οι δύο διαθέσιμες μπαταρίες, κάτω από την καμπίνα επιβατών, έχουν καθαρή χωρητικότητα 58 kWh και 77 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία 436 και 588 χλμ. αντίστοιχα (China NEDC). Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 6,6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα στα 160 χλμ./ώρα.

Το ID.6 δεν διαθέτει φυσικά κουμπιά και διακόπτες. Το concept λειτουργίας χρησιμοποιεί οθόνη αφής 12 ιντσών — και τον “Hello ID” φωνητικό έλεγχο. Το καινοτόμο ID.Light εσωτερικά — μια στενή λωρίδα φωτός κάτω από το παρμπρίζ — παρέχει στον οδηγό διαισθητική υποστήριξη. Μια head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας είναι διαθέσιμη ως προαιρετική, η οποία συγχωνεύει ορισμένες ειδοποιήσεις με την πραγματικότητα — για παράδειγμα, τα βέλη στροφής από το σύστημα πλοήγησης προβάλλονται σε απόσταση μπροστά από το όχημα, πάνω στη σωστή λωρίδα στο δρόμο. Η μεγάλη πανοραμική γυάλινη οροφή είναι στάνταρ ενώ προαιρετικά διατίθεται και ως ανοιγόμενη. Το μοντέλο θα μπορεί να ενημερώνεται “over the air”, παραμένοντας σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο σε όλο τον κύκλο ζωής του.

 

 

VW- ID.6: Το ηλεκτρικό SUV της Volkswagen αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: