Βρούτσης: Η κυβέρνηση αφαίρεσε από τα μητρώα 10.000 συνταξιούχους (βίντεο)

Ο πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο Action 24 και την εκπομπή «Brain Storming», προχώρησε σε μια απίστευτη καταγγελία, αφού μίλησε για παρέμβαση στο ηλεκτρονικό μητρώο των συντάξεων με αποτέλεσμα να διαγραφούν χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι “δύο φορές, την περίοδο 2017 και 2018 χάθηκαν μετά από περίεργες “παρεμβάσεις” στους ηλεκτρονικούς κωδικούς του υπουργείου Εργασίας χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης, οι οποίες δεν φαίνονται πλέον στο μητρώο”.

Όπως επισήμανε ο πρώην υπουργός, αυτό σημαίνει ότι “από τους εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες σύνταξη που περιμένουν να πάρουν αίτηση, δεκάδες χιλιάδες διαγράφηκαν και τώρα οι συνταξιούχοι πρέπει να ψάξουν αν υπάρχει αίτηση, ή αν κάποιος την αφαίρεσε για την σύνταξη τους. Αυτοί που ελέγχουν τα ηλεκτρονικά μητρώα πήραν κωδικούς από τους υπαλλήλους και υπεξαίρεσαν συνταξιούχους» και μάλιστα πρόσθεσε ότι “ελπίζω να μας ακούει κάποιος δικαστικός λειτουργός”.

Ερωτηθείς για το ποιος το έκανε αυτό, απάντησε “αυτού που ελέγχουν το σύστημα του ηλεκτρονικού μητρώου. Δεν θα πω ότι το έκανε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αλλά αυτή έχει ευθύνες”.

Όσο για τον λόγο για τον οποίο έγινε κάτι τέτοιο, ο κ. Βρούτσης είπε ότι “έγινε για να φανεί πως το απόθεμα των συντάξεων είναι μικρό”.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: