Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον θα αντιμετωπίσει πρόταση μομφής

Αν ο Μπόρις Τζόνσον χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, θα απομακρυνθεί από πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα αντιμετωπίσει πρόταση μομφής, ανακοίνωσε η Επιτροπή 1922 στην Μεγάλη Βρετανία.

Ο Γκράχαμ Μπρέιντι επιβεβαίωσε ότι 54 βουλευτές ζήτησαν πλήρη ψηφοφορία και θα διεξαχθεί μεταξύ 6 μ.μ. και 8 μ.μ. Ο σερ Γκράχαμ δήλωσε σε δήλωσή του: «Το όριο του 15% του κοινοβουλευτικού κόμματος που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης στον ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος έχει ξεπεραστεί».

«Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν αμέσως μετά. Θα γίνει ανακοίνωση σε χρόνο που θα ενημερωθεί. Οι ρυθμίσεις για την ανακοίνωση θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα». Η ανακοίνωση ήρθε αφότου ο πρώην υπουργός Τζέσι Νόρμαν — μακροχρόνιος υποστηρικτής του πρωθυπουργού — τον κατηγόρησε για «γκροτέσκ» συμπεριφορά για το Partygate σε μια εξευτελιστική επιστολή.

Σχεδόν 30 βουλευτές των Τόρις προέτρεψαν δημοσίως τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί εν μέσω των αποκαλύψεων για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown. Ωστόσο, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι περισσότεροι βουλευτές θέλουν ιδιωτικά να φύγει και ότι αρκετές επιστολές που απαιτούσαν ψήφο εμπιστοσύνης έχουν υποβληθεί για να πυροδοτήσουν μια τέτοια αναμέτρηση.

Αν ο Μπόρις Τζόνσον χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, θα απομακρυνθεί από πρωθυπουργός και θα υπάρξει μια κούρσα για την ηγεσία για να αποφασιστεί το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: