Βρετανία: Αναγκαστική προσγείωση για «κόκκινο βέλος» – Πουλί χτύπησε τον θόλο του πιλοτηρίου του

Μια αεροπορική επίδειξη των «Red Arrows» σταμάτησε ξαφνικά όταν ένα πουλί χτύπησε τον θόλοτου πιλοτηρίου του Red 6 με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση. Το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρεια του Rhyl Air Show 2022 στη Βόρεια Ουαλία.

Χιλιάδες θεατές που παρακολουθούσαν το show άκουσαν ξαφνικά έναν δυνατό θόρυβο και είδαν ένα από τα «κόκκινα βέλη» να αποκόπτεται από το σχηματισμό που είχε δημιουργήσει.  Αμέσως ο πιλότος ενημέρωσε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα ζητώντας άδεια για να επιστρέψει στη βάση του.

Οι διοργανωτές ενημέρωσαν τους θεατές για το ατύχημα. Μάλιστα ο πιλότος σώθηκε από θαύμα καθώς το τζάμι έσπασε λίγα εκατοστά μακριά από το πρόσωπό του. «Αυτός ο πιλότος είναι τυχερός που ζει. Οτιδήποτε θα μπορούσε να είχε συμβεί εκείνη τη στιγμή», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας εκπρόσωπος της RAF Red Arrows ανέφερε τα εξής:

«Σας ευχαριστώ σε όλους στο Rhyl Airshow που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο. Έπρεπε να τελειώσουμε τη σημερινή εμφάνιση των Κόκκινων Βελών λίγα λεπτά νωρίτερα αφού ένα από τα τζετ μας χτυπήθηκε από πουλί με αποτέλεσμα να καταστραφεί ο θόλος του πιλοτηρίου. Τέτοιου είδους συμβάν δεν είναι ασυνήθιστο. Σε αυτή την περίπτωση τόσο το Red 6 όσο και ολόκληρη η ομάδα ανταποκρίθηκαν τέλεια χωρίς να υπάρξει περαιτέρω κίνδυνος τόσο για τον πιλότο όσο και για το αεροσκάφος».

«Ειμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και ο πιλότος δεν τραυματίστηκε. Ευχαριστώ όλους όσους έστειλαν μηνύματα ρωτώντας για τον πιλότο ο οποίος μετά το περιστατικό είναι «λίγο ταραγμένος». Από την πλευρά του ο διοικητής της μοίρας επαίνεσε τις ενέργειες του πιλότο. Από την πλευρά του ο διοικητής της μοίρας επαίνεσε τις ενέργειες του πιλότο.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: