Βόλος: Βρήκαν ηλικιωμένο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από την πείνα

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση πως ηλικιωμένος εντοπίστηκε από γείτονές του σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Η εφημερίδα του Βόλου “Ταχυδρόμος” έφερε στο φως την ιστορία ενός 74χρονου, ο οποίος  ζει σε άθλιες συνθήκες εξασφαλίζοντας ένα πιάτο φαγητό από την τοπική Εκκλησία και από κάποιους γείτονες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, γείτονες που πηγαίνουν φαγητό στον ηλικιωμένο άντρα τον βρήκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Αμέσως επικοινώνησαν με τους υπεύθυνους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητώντας βοήθεια για τον συνάνθρωπό τους που αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του «Βοήθεια στο Σπίτι» που εντόπισε τον 74χρονο εμφανώς ταλαιπωρημένο.

Όπως διαπιστώθηκε, ο άνδρας ζούσε στην Αθήνα, ωστόσο καθώς αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα, αποφάσισε να έρθει στη Μαγνησία προκειμένου να μείνει μαζί με την αδερφή του. Μόλις, όμως, εκείνη πέθανε, σταμάτησε να ζει με αξιοπρέπεια.

Ο 74χρονος ανέφερε πως τον έχουν ξεχάσει τα παιδιά και άλλοι συγγενείς, ζει μόνος και δεν έχει καθόλου έσοδα.

Καθώς έχει να υποβάλει φορολογική δήλωση επί σειρά ετών, δεν μπορεί να κάνει δήλωση για να λάβει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης προκειμένου να έχει έστω και ένα έσοδο.

Το καθημερινό φαγητό του εξασφαλίζει από την τοπική Ενορία που όμως για το καλοκαίρι θα μείνει ένα διάστημα κλειστή και από γείτονες.

Στο Νοσοκομείο όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ότι πάσχει από καρκίνο και άμεσα για την περίπτωση του 74χρονου κινητοποιήθηκε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Νατάσσα Μορφογιάννη εξετάζοντας το ενδεχόμενο να μεταφερθεί σε κάποια δημοτική δομή.

Για τη φιλοξενία του υπάρχουν προβλήματα καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δεν μπορεί να διαμείνει στον Ξενώνα των Αστέγων, με την κα. Μορφογιάννη να εξετάζει τη λύση ενός νοσοκομείου στην Αθήνα που αναλαμβάνει αντίστοιχες περιπτώσεις.

Διαβάστε ακόμη: Ρόδος: 9χρονο κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε φούρνο

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: