Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε, το μήνυμα της Ελλάδας στους πρόσφυγες



Ενημερωτικό φυλλάδιο θα αρχίσει να διαμένει το υπουργείο Ναυτιλίας από τη Δευτέρα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, αρνούμενοι να μετακινηθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας.

Το φυλλάδα είναι γραμμένο σε τέσσερις γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά) και έχει τίτλο «Βοηθήστε μας για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε».

Μεταξύ άλλων, καλεί πρόσφυγες και μετανάστες να κλείσουν τα αυτιά τους στους διακινητές που τους τάζουν ότι θα τους πάνε στην Ευρώπη, καθώς, όπως τονίζεται, τα σύνορα είναι παντού κλειστά και δεν υπάρχει ελπίδα να ανοίξουν άμεσα.

Προστίθεται ότι η μόνη δυνατότητα να φτάσουν οι περισσότεροι σε λίγους μήνες σε κάποια χώρα της Ευρώπης είναι η ενεργοποίηση της επίσημης – νόμιμης διαδικασίας, κάτι που για να γίνει πρέπει να εγγραφούν στους επίσημους καταλόγους ασύλου και μετεγκατάστασης στην Ευρώπη.

Αυτό, όπως επισημαίνεται, μπορεί να γίνει μόνο στα κέντρα φιλοξενίας και προσωρινής διαμονής σε όλη την Ελλάδα και όχι στην Ειδομένη και στον Πειραιά.

Στο φυλλάδιο σημειώνεται ακόμη ότι το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι κέντρο υποδοχής. «Δεν μπορεί άλλο να σας φιλοξενήσει και εσείς δεν κερδίζεται τίποτα μένοντας εδώ» αναφέρεται χαρακτηριστικά ενώ προστίθεται ότι από δω και πέρα το λιμάνι θα έχει πολύ μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων, φορτηγώ και επιβατών. Δεν γίνεται να μείνετε άλλο εδώ. Το λιμάνι σε λίγες μέρες θα αδειάσει».

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: