Βλέπουν "κάγκελο" οι δήμαρχοι Μυκόνου «και οι φίλοι τους»

Βλέπουν "κάγκελο" οι δήμαρχοι Μυκόνου «και οι φίλοι τους»Το εδώλιό του κατηγορουμένου για σοβαρά αδικήματα που συνδέονται με τη των οικονομικών του δήμου Μυκόνου δείχνει ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Οικονόμου για τον νυν και τον πρώην δήμαρχο του νησιού, δύο αντιδημάρχους, τρεις δημοτικούς υπαλλήλους και έναν ξενοδόχο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται την παραπομπή των οκτώ κατηγορουμένων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προκειμένου να λογοδοτήσουν για όσα τους αποδίδονται ότι τέλεσαν με πράξεις ή παραλείψεις τους, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες καταστημάτων και ενοικιαζόμενων δωματίων ήταν συνεπείς και εμφανίζονταν στον δήμο να πληρώσουν για κάθε σεζόν τα αποκαλούμενα τέλη παρεπιδημούντων. Ωστόσο, οι εμπλεκόμενοι δημοτικοί υπάλληλοι φέρεται ότι τους έδιναν πλαστά διπλότυπα είσπραξης, βάζοντας στην τσέπη τους τα που αντιστοιχούσαν στα επίδικα τέλη.

Κατά την κατηγορία, η του Δημοσίου υπολογίζεται ότι με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα ξεπερνάει τα 10 εκατ. .

Κατά τον εισαγγελέα, προκύπτουν ενδείξεις για απιστία διά παραλείψεως με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου εις βάρος του νυν δημάρχου Μυκόνου Αθανάσιου Κουσαθανά-Μέγα και του πρώην δημάρχου Χρήστου Βερώνη, αδίκημα που αντιμετωπίζουν και δύο αντιδήμαρχοι (πρώην και νυν).

Τη λίστα των κατηγορουμένων συμπληρώνουν τρεις υπάλληλοι του δήμου, προϊστάμενος οικονομικής υπηρεσίας, εισπράκτορας και ταμίας και ένας ξενοδόχος.

***

Μετά τη νέα κόντρα του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου στη διάρκεια της κατ” αντιπαράσταση εξέταση των Διώτη και Μπίκα, το βράδυ της Δευτέρας, οι εκατέρωθεν βολές συνεχίστηκαν και το πρωί της Τρίτης από τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Μιλώντας στο , ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έβαλε την Ζ.Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή για να μην υπάρχει ομαλότητα και αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, στον , η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορούσε τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής ότι παρέχει υπηρεσίες στον Ευ.Βενιζέλο, επικαλούμενη την συννενόηση σε προσωπικό επίπεδο που έκανε ο κ. Μαρκογιαννάκης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου εκείνος να καταθέσει στην Επιτροπή.

Από την πλευρά του, ο Χρ.Μαρκογιαννάκης έψεξε δημοσίως και τους φίλους του νομικούς που δεν τον προειδοποίησαν σχετικά με την Ζ.Κωνσταντοπούλου, πριν αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής. Κατέληξε, δε, λέγοντας: «Παρακαλώ τον Θεό να βγω υγιής από την Επιτροπή».

Στη διάρκεια της κατ” αντιπαράσταση εξέταση των Διώτη και Μπίκα σημειώθηκε νέα ένταση μεταξύ του Χρ.Μαρκογιαννάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Και αυτό γιατί ο πρόεδρός της Επιτροπής κήρυξε αιφνιδίως το τέλος της συνεδρίασης δέκα λεπτά αφότου είχε αρχίσει να υποβάλει τις ερωτήσεις της στους μάρτυρες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή για την απόφαση του κ. Μαρκογιαννάκη στάθηκε το ότι δέχθηκε από νωρίς τα πυρά της κ. Κωνσταντοπούλου, όταν δήλωσε ότι δεν θα υποβάλει ερώτηση προς τους μάρτυρες με το επιχείρημα ότι «δεν προκύπτουν αντιφάσεις».

«Είσαι αρχιερέας της συγκάλυψης» φώναξε στον κ. Μαρκογιαννάκη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξερχόμενη της αίθουσας, για να εισπράξει το σχόλιο του προέδρου της Επιτροπής προς τους δημοσιογράφους: «Δεν έχω δεχθεί τόσες ύβρεις μαζεμένες στη ζωή μου».

Στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος υποστήριξε την απόφαση της διακοπής, αποκαλώντας την κ. Κωνσταντοπούλου «νούμερο».

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: