Βερολίνο: Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει ρυθμιστεί οριστικά

Με λακωνικό τρόπο απάντησε στο μπρίφινγκ της Παρασκευής στο Βερολίνο και μετά από ερώτηση της Deutsche Welle ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ στις πρόσφατες δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού.
Την Τρίτη στο Κομμένο της Άρτας ο Αλέξης Τσίπρας έφερε ξανά στο προσκήνιο το αίτημα για γερμανικές επανορθώσεις. «Τη συζήτηση αυτή την είχαμε πολλές φορές τα περασμένα χρόνια», επεσήμανε ο Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι «η στάση μας είναι ξεκάθαρη και την έχουμε πει πολλές φορές: Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει ρυθμιστεί οριστικά τόσο νομικά όσο και πολιτικά».
Με αυτές τις δηλώσεις ταυτίστηκαν τόσο το αρμόδιο για θέματα επανορθώσεων υπουργείο Οικονομικών όσο και το υπουργείο Εξωτερικών. Μάλιστα η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείο Εξωτερικών Σαουσάν Σεμπλί δεν θέλησε καν να απαντήσει στην ερώτηση, αν το υπουργείο της θα δεχτεί σχετική συζήτηση σε περίπτωση που το ζητήσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο στόχος αυτής της στάσης της γερμανικής κυβέρνησης είναι φανερός. Το αν θα τα καταφέρει θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το τι θα πράξει η ελληνική κυβέρνηση. Τον περασμένο χρόνο πάντως το θέμα των επανορθώσεων είχε προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στη Γερμανία.

typosthes.gr-Politiki

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: