“Βάζει νερό” στο φόρο του κρασίου η κυβέρνηση, σήμερα στην ολομέλεια της βουλής το πολυνομοσχέδιο

Δεύτερες σκέψεις για την επιβολή ειδικού φόρου 40 λεπτά το λίτρο στο κρασί (φιάλη ή χύμα) έχει η κυβέρνηση. Το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε συνάντηση για το θέμα αυτό με εκπροσώπους των θεσμών ώστε να εξεταστεί εάν μπορεί να μειωθεί κατά το ήμισυ ο φόρος στο κρασί και να βρεθούν νέα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Ξανασυζητάμε το θέμα του κρασιού» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης . «Η κυβέρνηση συγκρούεται, διαπραγματεύεται και βρίσκει την καλύτερη λύση για τους πολίτες», τόνισε .

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, κατά την συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί αύριο χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί αν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί, θα αποσυρθεί εντελώς ή θα τροποποιηθεί.

Δεκτό κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών, στο σύνολό του και κατ” άρθρο, έγινε από τις αρμόδιες επιτροπές Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα προαπαιτούμενα.

Το σχέδιο νόμου εισάγεται προς συζήτηση το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: