Ιορδανία: Συνάντηση του βασιλιά Αμπντάλα με τον Νετανιάχου – Συζήτησαν για την ανατολική Ιερουσαλήμ

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας δέχθηκε την Τρίτη τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε μια σπάνια συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ των ηγετών των δύο γειτονικών χωρών, οι σχέσεις των οποίων γνωρίζουν εντάσεις τα τελευταία χρόνια.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Ανάκτορα στο Αμάν, αναφέρεται ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν την κατάσταση στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, καθώς η Ιορδανία είναι ο θεματοφύλακας των μουσουλμανικών ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα υπογράμμισε την ανάγκη το Ισραήλ να σέβεται το καθεστώς του συγκροτήματος όπου βρίσκεται το Τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ, γνωστό στους Εβραίους ως Όρος του Ναού, αναφέρεται στην ανακοίνωση του χασεμιτικού βασιλείου.

Από την πλευρά του το γραφείο του Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι η συνάντηση αφορούσε «περιφερειακά θέματα» και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ιορδανία και η Αίγυπτος ήταν οι μόνες αραβικές χώρες με τις οποίες το Ισραήλ είχε διπλωματικές σχέσεις πριν από τις Συμφωνίες του Αβραάμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: