Τζο Μπάιντεν: Το μικρόφωνο έπιασε τα «γαλλικά» του κατά την επίσκεψή του στη Φλόριντα μετά τον τυφώνα Ίαν

Ακόμα και οι πιο ισχυροί πολιτικοί του πλανήτη έχουν τις στιγμές που βρίζουν και αυτό αποδείχθηκε στην περίπτωση του Τζο Μπάιντεν με το μικρόφωνο να πιάνει τα «γαλλικά» του Αμερικανού προέδρου μετά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, για τις καταστροφές από τον τυφώνα Ίαν και την επιχείρηση στήριξης των πληγέντων.

Όπως σημειώνουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικάνος Ρον ΝτεΣάντις έχουν απο καιρό κόντρα μεταξύ τους και η περίσταση ήταν η πρώτη που είχαν ο ένας δίπλα στον άλλο δίνοντας, μάλιστα, και τα χέρια.

Στο βίντεο φαίνεται ο Τζο Μπαίντεν να συνομιλεί με τον δήμαρχο της πόλης Φορτ Μάιερς, της πόλης που σχεδόν εξαφανίστηκε από τον χάρτη λόγω του τυφώνα Ίαν, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να ακούγεται να λέει σε κάποια στιγμή: «Κανείς δεν τα βάζει με έναν Μπάιντεν (Νo one fucks with a Biden)».

«Μα τω Θεώ έχεις δίκιο» απάντησε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρέι Μέρφι με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να προσθέτει «δεν μπορείς να τσακώνεσαι με τα αδέρφια σου έξω από το σπίτι σου».


Όταν το CBS ρώτησε τον Μέρφι γιατί ο πρόεδρος Μπάιντεν εκστόμισε τα «γαλλικά», ο δήμαρχος απάντησε «είμαστε και οι δύο Ιρλανδοί Καθολικοί. Είμαστε και οι δύο πιστοί Καθολικοί. Αλλά κάποιες στιγμές από το στόμα μας βγαίνουν πιπεράτα λόγια».

Ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης Φόρτ Μάιερς απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συζήτησε με τον Τζο Μπάιντεν πριν τα «γαλλικά».

Κατά την επίσκεψή του ο Τζο Μπαίντεν συνέκρινε την πλήρη καταστροφή ορισμένων περιοχών από τον τυφώνα Ίαν με ό,τι συνέβη στο σπίτι του το 2004 όταν έπεσε σε αυτό κεραυνός. Όπως είπε «χάσαμε πολλά» μετά τον κεραυνό παρά το γεγονός ότι η φωτιά διήρκησε μόλις 20 λεπτά και περιορίστηκε στην κουζίνα.

«Γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο άγχος και φόβος υπάρχει σε αυτούς τους ανθρώπους. Εμείς δεν χάσαμε όλο το σπίτι μας αλλά χάσαμε ένα σημαντικό τμήμα του» είπε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: