Απίθανα τυροπιτούδια χορταστικά και πεντανόστιμα από Λέσβο παραδοσιακά !!!
ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη
1 κούπα νερό 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο αλάτι 1 κουταλιά της σούπας ξύδι αλεύρι όσο πάρει να γίνει ζύμη ελαστική περίπου 500 γραμ. για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή τριμμένη φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ολα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε -χωρίζουμε σε μικρές μπαλίτσες . Τις πατάμε με την παλάμη μας να ανοίξουν και γεμίζουμε με τυρί της επιλογής μας και κλείνουμε χωρίς να τρυπήσουν μην τρέξει το τυρί .
Αφού τα κλείσουμε καλά τα πατάμε με την παλάμη μας να γίνουν λεπτά.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα εξαφανίζουμε !!!!
Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ(?)
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com