Τυροπιτάρια ή Μπαχλαμπάτσα-τοπικά παραδοσιακά από Λέσβο !!!





Απίθανα τυροπιτούδια χορταστικά και πεντανόστιμα από Λέσβο παραδοσιακά !!!
ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη
1 κούπα νερό 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο αλάτι 1 κουταλιά της σούπας ξύδι αλεύρι όσο πάρει να γίνει ζύμη ελαστική  περίπου 500 γραμ. για όλες τις χρήσεις




 Για τη γέμιση
τριμμένη γραβιέρα  ή κεφαλοτύρι ή τριμμένη φέτα







ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ολα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε -χωρίζουμε σε μικρές μπαλίτσες . Τις πατάμε με την παλάμη μας να ανοίξουν και γεμίζουμε με τυρί της επιλογής μας και κλείνουμε χωρίς να τρυπήσουν μην τρέξει το τυρί .




Αφού τα κλείσουμε καλά τα πατάμε με την παλάμη μας να γίνουν λεπτά.

Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα εξαφανίζουμε !!!!

 Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: