Οι δυνατότητες σε εκτός δρόμου διαδρομές του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Jeep Avenger σε βίντεο

Η Jeep ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μεγάλη ιστορία της μάρκας σεβόμενο όμως απόλυτα το μοναδικό χαρακτήρα που διαχρονικά διακρίνει τα μοντέλα της . Προκειμένου να δείξει τις δυνατότητες που έχουν τα ηλεκτρικά της  Avenger παρουσίασε ένα βίντεο που τράβηξε ο καλλιτέχνης, φωτογράφος και φανατικός ταξιδιώτης, Nicolas Simοes. Μέσα από αυτό το βίντεο μπορεί ο καθένας να δει τις δυνατότητες που έχει το ηλεκτρικό Avenger .

Για να πούμε την αλήθεια, την Jeep την έχουμε συνηθίσει διαφορετικά. Με τους δυνατούς κινητήρες και τις απεριόριστες δυνατότητες που είχαν τα θηρία με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης είτε ήταν πετρελαίου είτε βενζίνης. Όταν κυκλοφορήσαν οι ηλεκτρικές εκδόσεις, οι φανατικοί της Jeep έβλεπαν με κάποια δυσπιστία αυτήν την εξέλιξη.

Ωστόσο μια σειρά σχεδιαστικών χαρακτηριστικών αλλά και δυνατοτήτων στο Jeep Avenger φαίνεται να αλλάζει το κλίμα. Το νέο ηλεκτρικό Jeep αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευκολία τις δύσκολες διαδρομές .

Με τη φράση “Concetrated Freedom” («Συμπυκνωμένη Ελευθερία»), να εκφράζει απόλυτα τις συμπαγείς διαστάσεις, αλλά και τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου, οι σχεδιαστές του Avenger το εφοδίασαν με μια σειρά χαρακτηριστικών που του επιτρέπουν να κινείται με ιδιαίτερη άνεση σε δρόμους με κακής ποιότητας οδόστρωμα, είτε σε εντός είτε σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Η Jeep, κάλεσε στους Δολομίτες τον 34χρονο πολυσχιδή Nicolas Simοes. Με τη ζωή του να μοιράζεται ανάμεσα σε φωτογραφήσεις, στη σχεδίαση και κατασκευή κοσμημάτων και κυρίως στα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, ο Simοes λατρεύει την περιπέτεια και την ελευθερία κίνησης σε κάθε διαδρομή. Ο Nicolas Simοes δείχνει τις απεριόριστες δυνατότητες του Jeep Avenger  και επιβεβαιώνει ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτού του λάτρη των εξορμήσεων.

Οι εξαιρετικά μικροί εμπρός και πίσω πρόβολοι, αλλά και η σημαντική απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 20 εκατοστά, επιτρέπουν στο Avenger να έχει γωνίες προσέγγισης (20ο), ράμπας (20ο) και διαφυγής (32ο) που συναντά κανείς μόνο σε εξαιρετικά ικανά εκτός δρόμου οχήματα.

Η ροπή όμως του Avenger στην περιπέτεια δεν σταματά εκεί, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Jeep εφοδιάζει ένα προσθιοκίνητο μοντέλο της με τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.

Το πρώτο, ανάλογα με τις συνθήκες (π.χ. λάσπη, άμμος, χιόνι, κτλ.) ρυθμίζει κατάλληλα τη μετάδοση της ισχύος στους τροχούς με στόχο τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση. Το Hill Descent Control από την άλλη πλευρά εξασφαλίζει ότι το Avenger θα κατέβει και τις πιο απότομες κατηφόρες με απόλυτο έλεγχο και ασφάλεια, ανεξάρτητα από την ποιότητα του οδοστρώματος και την εμπειρία του οδηγού. Τέλος, οι πλαστικές ποδιές στους προφυλακτήρες έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε οι μικρο-επαφές με πέτρες ή κλαδιά (ή πεζοδρόμια αν βρισκόμαστε στο αστικό περιβάλλον) να μην επιφέρουν ορατά σημάδια στο υλικό.

Με το νέο Avenger, οι εξορμήσεις στην περιπέτεια είναι το ίδιο απλές όσο και οι μετακινήσεις στη  «ζούγκλα» των μεγαλουπόλεων.

Οι δυνατότητες σε εκτός δρόμου διαδρομές του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Jeep Avenger σε βίντεο gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: