Τσίπρας: Θέλουμε να αποτρέψουμε ένα πολιτικό Grexit – Απο δω και εμπρός υπάρχει ναρκοπέδιο

Τσίπρας: Θέλουμε να αποτρέψουμε ένα πολιτικό Grexit   Απο δω και εμπρός υπάρχει ναρκοπέδιο

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε από το βήμα της Βουλής, ότι «δεν λογάριασα το προσωπικό πολιτικό κόστος, ούτε συμφιλιώθηκα με την ιδέα των εύκολων συμβιβασμών». Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)», ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι προσπάθησε πάντα να μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας, ενώ έκανε λόγο και για απλόχερη στήριξη του ελληνικού λαού.

«Έξι μήνες τώρα μπήκαμε σε έναν πόλεμο με άνισες δυνάμεις, είχαμε απώλειες αλλά κερδίσαμε και έδαφος», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι από εδώ και μπρος υπάρχει ναρκοπέδιο, το οποίο δεν έχει δικαίωμα να αγνοήσει ή να κρύψει. Αναφέρθηκε σε μία μάχη που δόθηκε σε συνθήκες πρωτοφανούς ασφυξίας ενώ παραδέχτηκε ότι έγιναν και λάθη στους πέντε μήνες της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο, όπως σημείωσε, η χώρα διαπραγματεύτηκε με αξιοπρέπεια.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «αποφασίσαμε με υψηλή αίσθηση ευθύνης να αποτρέψουμε ένα πολιτικό Grexit με οικονομική πρόφαση υπογράμμισε». Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι η δανειακή συμφωνία περιλαμβάνει πολλές προαπαιτούμενες δράσεις που απέχουν από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σύγκριση που έχουμε να κάνουμε είναι ανάμεσα στις εναλλακτικές που έχουμε μπροστά μας», είπε ο πρωθυπουργός ενώ έκανε λόγο για τελεσίγραφο που δόθηκε στις 25 Ιουνίου, που περιλάμβανε μόνο σκληρά μέτρα χωρίς προοπτική.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε κύκλους στην Ε.Ε. που επιδιώκουν την απαλλαγή από μία αριστερή κυβέρνηση, ενώ αξιολόγησε το «όχι» του δημοψηφίσματος ως εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης της χώρας. 

Στη συνέχεια είπε ότι «δεν εξαπάτησα τον ελληνικό λαό, ούτε και τους πολιτικούς αρχηγούς» και υπογράμμισε ότι εξέλαβε το «όχι» ως επιλογή αξιοπρέπειας για μία καλύτερη λύση.
«Έχουμε σήμερα μία πρόταση με επαρκή χρηματοδότηση, με αναπτυξιακό πακέτο αλλά και με μία ουσιαστική συζήτηση για πρώτη φορά για την αναδιάρθρωση του χρέους», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αν και είναι καλύτερο, όπως είπε, από το προηγούμενο που είχε τεθεί στο τραπέζι.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: