Τσίπρας: Όλοι πρέπει να εφαρμόσουμε τις κοινές μας αποφάσεις

«Όλοι πρέπει να εφαρμόσουμε τις κοινές μας αποφάσεις» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό.

Ο Πρωθυπουργός στη δήλωση που έκανε μόνο στα αγγλικά υπογράμμισε ότι: «Mεταξύ των δύο συνόδων υπήρξαν συμφωνίες που δεν εφαρμόστηκαν από όλες τις χώρες».

Είπε ακόμη ότι το προσφυγικό είναι Ευρωπαϊκό πρόβλημα και «πρέπει να βρούμε ευρωπαϊκή λύση».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μετεγκατάσταση σημειώνοντας: «Να επιταχύνουμε τον καταμερισμό προσφύγων στην Ευρώπη. Η ΕΕ έχει αρχές και αξίες και πρέπει να λειτουργήσει βάσει αυτών, με αλληλεγγύη και κοινή ευθύνη. Υπάρχουν κανόνες που πρέπει όλοι να τους σεβαστούν».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro οι 28 Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα των Βαλκανίων. Παράλληλα το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ηγέτες συμφώνησαν και στο αντάλλαγμα που θα είναι η οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες που θα εγκλωβιστούν στα σύνορα της χώρας μας.

Το γεγονός ότι στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των «28» αφήνει να εννοηθεί ότι και η χώρα μας θα υπογράψει το κλείσιμο των συνόρων στα Βαλκάνια.

Μάλιστα το δημοσίευμα κάνει λόγο για ακραία μέτρα της Ευρώπης και τονίζει ότι η συμφωνία επετεύχθη το βράδυ της Κυριακής, ανάμεσα σε 28 κράτη, δηλαδή και την Ελλάδα.

«Η ροή των παράνομων μεταναστών κατά μήκος των δυτικών Βαλκανίων φτάνει στο τέλος: αυτός ο δρόμος έχει πλέον κλείσει» αναφέρεται στο σχέδιο συμπερασμάτων που θα υποβληθεί σήμερα Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής.

«Η ΕΕ θα υποστηρίξει την Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και θα κάνουμε τα πάντα για να τη βοηθήσουμε να διαχειριστεί την κατάσταση», συνεχίζει το κείμενο που έχει ήδη εγκριθεί από τις 28 πρεσβευτές σύμφωνα με την Le Figaro.

Σημειώνεται ότι στην κίνηση αυτή είχαν προχωρήσει πολύ πριν την ΕΕ, η Αυστρία και οι χώρες του Βίζεγκαρντ.

Action24.gr-Politiki

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: