Τσίπρας για Paradise Papers: Ο φορολογικός παράδεισος οδηγεί στην πολιτική κόλαση

Κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα των «Paradise Papers», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ονομαστικά στην Μαρέβα Μητσοτάκη, το όνομα της οποίας βρέθηκε σε αυτά.

Ο κ. Τσίπρας επικεντρώθηκε στο θετικό μομέντουμ για την οικονομία, στην προοπτική εξόδου από το Μνημόνιο, αλλά και στη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση ξεδιπλώνει ήδη μια κοινωνική ατζέντα, σε μια προσπάθεια να “κερδίσει” όσους χτυπήθηκαν από την κρίση, με στοχευμένες δράσεις κοινωνικής ανακούφισης.

«Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο, απογοητεύοντας τις Κασσάνδρες, τους πηχυαίους τίτλους των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής και τις τελευταίες ελπίδες του κ. Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας:

«Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει:
Πρώτον χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο.
Δεύτερον με τους εργαζόμενους να επανέρχονται πρώτοι στη σειρά κατάταξης κατά την εξόφληση οφειλών από επιχειρήσεις. Δηλαδή, πάνω από τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Τρίτον με τη διάσωση και την επέκταση του ταμείου των δημοσιογράφων.
Τέταρτον και επίσης σημαντικό, με τη συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας, η ύπαρξη κατώτατου πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης τόσο για τον, ή την σύζυγο, όσο και για τα τέκνα.
Με τη συμφωνία για τη ρύθμιση των οφειλών ύψους από 20.000 ως 50.000 ευρώ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Με δυνατότητα 120 δόσεων, και με κούρεμα των προσαυξήσεων της τάξης του 85%».

Αναφερόμενος, τέλος, στο σκάνδαλο της Siemens και την υπόθεση Αυγενάκη, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι υπάρχουν «δύο κόσμοι» που χωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ σε επίπεδο ηθικής στην πολιτική, κάνοντας λόγο για «καταιγισμό αποκαλύψεων για το μαύρο χρήμα, ιλιγγιώδη ποσά, βουνά χρυσού» και προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο διευρύνονται οι παγκόσμιες ανισότητες, την ώρα που οι λαοί του κόσμου σηκώνουν το βάρος μίας διαρκούς οικονομικής κρίσης».

«Οι φτωχοί πληρώνουν το μάρμαρο, ενώ μία χούφτα πλούσιοι απολαμβάνουν παραδείσους. Αυτό η παγκόσμια κοινότητα δε μπορεί να το ανέχεται και πρέπει να παίξουμε ρόλο σημαντικό», σημείωσε, εξαπολύοντας μύδρους κατά «μίας εγχώριας ελίτ σε αυτό το παραδείσιο πάρτι». «Εξοργιστικό όταν σε καταλόγους της χρυσής ντροπής φιγουράρουν ονόματα που ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Εδώ δε μιλάμε για κόμματα, αλλά για κομμάτια και θρύψαλα κάθε πολιτικής καθαρότητας», τόνισε, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο όνομα της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης μου απάντησε ότι οι δημοσκοπήσεις λένε ότι θα κερδίσει, του απάντησα ότι πουθενά στον κόσμο δεν κέρδισε η Siemens εκλογές. Σήμερα θα συμπληρώσω αυτή τη φράση με το εξής: Όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας δεν απέφυγε να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής. Η κυβέρνηση θα περιμένει εξηγήσεις μαζί με τον ελληνικό λαό και μαζί με τις Αρχές θα βρούμε την άκρη για όσους έχουν παρκάρει τα χρήματα τους σε παραδείσους γιατί κανένας παράδεισος δεν είναι τόσο μακρινός, ώστε να μη μπορούμε να τον φτάσουμε», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

 

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: