Τσίπρας-Γεννηματά: Να τελειώσει η συζήτηση απένταξης της χώρας από την Σέγκεν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο επίκεντρο βρέθηκε το προσφυγικό για το οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει την δημιουργία εθνικού μετώπου και ζητά διάλογο.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε καλή πρωτοβουλία τη συνάντηση. «Το προσφυγικό υπερβαίνει τις μικροκομματικές αντιθέσεις και ως εκ τούτου παίρνει διαστάσεις εθνικού θέματος» δήλωσε.

Ακόμα ο Πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα για το αν θα πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με προοδευτικό πρόσημο ή εάν θα επικρατήσουν ξενοφοβικά χαρακτηριστικά όπως σε άλλα κράτη της Ευρώπης.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το προσφυγικό αποτελεί εθνικό ζήτημα ενώ ανέφερε πως την άποψή της αυτή, την έχει πει ξανά στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «όπου η ΝΔ δυστυχώς δεν είχε συνταχθεί».

Η πρόεδρος του ΠαΣοΚ τόνισε την ανάγκη να τελειώσει η συζήτηση απομόνωσης της χώρας και απένταξης της από τη Σένγκεν, παρά τις παραλείψεις. «Δεν είναι ελληνικό πρόβλημα δεν μπορούμε να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος», τόνισε και ανέφερε πως ήρθε η ώρα της κοινής δράσης για Ελλάδα και Ευρώπη.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: