Τσίπρας: Ντροπή η επιλογή Μητσοτάκη να αναφερθεί σε εξωγήινους

Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, εγκαλώντας τον, εκτός από την «κωλοτούμπα» για το νομοσχέδιο το οποίο διέρρεε πως θα στηρίξει όταν συναντήθηκε με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, και για προβλήματα κατανόησης, με αφορμή το μπέρδεμα του για τον αυτοπροσδιορισμό και τον ετεροπροσδιορισμό.

«Είναι ντροπή η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να αναφερθεί σε παράδειγμα παιδιού που ζήτησε αλλαγή φύλου γιατί του το είπαν εξωγήινοι», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

«Αναφέρθηκα χθες στη ΝΔ και τους λόγους που οδήγησαν τον αρχηγό της ΝΔ σε μία πολιτική κυβίστηση για τη διατήρηση της συνοχής στο εσωτερικό του κόμματός του. Αυτά τα βλέπει η ελληνική κοινωνία, τα κρίνει, τα βλέπουν οι πολίτες», τόνισε ακόμα.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως ο πρόεδρος της ΝΔ και η αξιωματική αντιπολίτευση θα κριθούν και για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από δύο μήνες, συναντήθηκε με πολίτες που τους αφορά το θέμα και τους είπε ότι θα ψηφίσει επί της αρχής αυτό το νομοσχέδιο, αλλά σήμερα «σε ένα κρεσέντο συσπείρωσης του κόμματος του και παραχώρησης χώρου στην ακραία δεξιά πτέρυγα», αλλάζει θέση.

«Είναι ντροπή και αναμένω τον κ. Μητσοτάκη που έχει δικαίωμα να κάνει όσες κωλοτούμπες, όσες κυβιστήσεις κρίνει, να πάρει πίσω αυτή την υβριστική αναφορά απέναντι σε συμπολίτες μας που διεκδικούν το δικαίωμα, που ούτε ο ίδιος αρνείται», τόνισε ο κ. Τσίπρας και κατήγγειλε ότι αυτή η άστοχη αναφορά του προέδρου της ΝΔ σηματοδοτεί ότι όσοι διεκδικούν αυτό το δικαίωμα της επιλογής χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης.

«Για τους διεμφυλικούς πολίτες 15 ετών, που υφίστανται τρομακτικό bullying, θα έπρεπε να μας αφορά η δυνατότητα να αλλάξουν», υπογράμμισε ακόμα.

Απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα για να δείξει ότι χρειάζεται διάγνωση από ειδικό και τόνισε ότι χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη.

«Αναγνωρίζω το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και ότι παρωχημένες λογικές των εγχειρήσεων ανήκουν στο παρελθόν, χρειάζεται όμως και μία δικλείδα ασφαλείας», είπε και αναρωτήθηκε γιατί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δέχεται αυτή τη δικλείδα ασφαλείας για τους ανήλικους και όχι για τους ενήλικους.

Ακόμη, κάλεσε την κυβέρνηση να ψηφίσει την «ολοκληρωμένη πρόταση» που κατέθεσε η ΝΔ, ενώ αναρωτήθηκε για τον κυβερνητικό εταίρο που απουσιάζει στη Βραζιλία: «Ο κ. Καμμένος που είναι ακριβώς; Και στον Άρη θα πήγαινε για να μην είναι εδώ. Για να κρατήσει την καρέκλα του ψηφίζει τα αντίθετα από αυτά που πιστεύει».

Στην ανταπάντηση του ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στον κ.Μητσοτάκη ότι έχει πρόβλημα κατανόησης. «Είπατε είμαστε υπέρ του δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό και την ίδια στιγμή λέτε ότι ενήλικοι πολίτες θα πηγαίνουν να παίρνουν γνωμάτευση πριν αποκτήσουν το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, δηλαδή ετεροπροσδιορισμός του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού», σχολίασε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: