H Volvo ανεβάζει τον πήχη της ασφάλειας στο EX90 με το νέο χάρτη υψηλής ανάλυσης της Google

Στο νέο Volvo EX90 που αναμένεται τους επόμενους μήνες, το lidar, οι κάμερες και τα ραντάρ θα συνεργάζονται για να κατανοήσουν το εξωτερικό περιβάλλον του αυτοκινήτου αλλά και για να  βοηθήσουν τους οδηγούς να παραμείνουν ασφαλείς. Οι επιστήμονες προκειμένου να βελτιώσουν τις τεχνολογίες υποβοηθούμενης οδήγησης και να υλοποιήσουν στο μέλλον την αυτόνομη οδήγηση θα πρέπει να ξεπεράσουν όλα όσα «βλέπει» το μάτι ενός αισθητήρα όπως π.χ τις στροφές και τις καμπές που βρίσκονται στην πορεία μιας διαδρομής. Χρειάζεται να αναγνωρίζουν λεπτομέρειες που δεν είναι ορατές.

Η Volvo Cars και η θυγατρική της Polestar, θα είναι οι πρώτοι κατασκευαστές αυτοκινήτων που θα φέρουν την τεχνολογία χαρτών υψηλής ανάλυσης στα μοντέλα τους. Με τον ολοκληρωμένο χάρτη «Google HD Maps» που σχεδιάστηκε ειδικά για κατασκευαστές αυτοκινήτων θα μπορούν να έχουν διαρκώς ενημερωμένες και ιδιαίτερα λεπτομερείς πληροφορίες.

Η αρχή της συνεργασίας θα γίνει με τα Volvo EX90 και Polestar 3. Με την ανάπτυξη του Pilot Assist, της λειτουργίας υποβοηθούμενης οδήγησης, από τη Volvo, την υποστήριξη του Google HD Maps και της λήψης πληροφοριών από το προηγμένο πακέτο εξωτερικών αισθητήρων που απαρτίζεται από lidar, 5 ραντάρ και 8 κάμερες, η κίνηση θα γίνεται με απόλυτη ασφάλεια.

Χρησιμοποιώντας τον χάρτη υψηλής ανάλυσης της Google, οι ειδικοί αναλυτές θα είναι σε θέση να  συνδυάζουν δεδομένα από το κορυφαίο στον κλάδο του αυτοκινήτου πακέτο αισθητήρων που διαθέτει το Volvo EX90 με τα τοπικά εστιασμένα δεδομένα της Google που παρέχουν ακρίβεια σε επίπεδο κυκλοφοριακής λωρίδας. Έτσι θα μπορούν να διευκολύνουν τις λειτουργίες υποβοηθούμενης οδήγησης. Και αυτές είναι η υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας και η τεχνολογία Pilot Assist της Volvo Cars, καθώς και μελλοντικές λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης.

Στα νέα συστήματα της Volvo αναφέρθηκε και ο Επικεφαλής Διευθυντής Λειτουργιών και Αναπληρωτής CEO, Javier Varela :

«Η προσθήκη των χαρτών υψηλής ανάλυσης Google στη μελλοντική γκάμα των αυτοκινήτων μας σηματοδοτεί μια επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας μας με την Google, αντανακλώντας τη δέσμευσή μας να εργαστούμε μαζί με ηγετικές δυνάμεις από τον κλάδο της τεχνολογίας. Η εφαρμογή Google HD Maps στα μοντέλα που θα παρουσιάσουμε το προσεχές διάστημα θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε στους οδηγούς των αυτοκινήτων μας μια πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία και, στο μέλλον, να συνεισφέρουμε στην εισαγωγή της ασφαλούς αυτόνομης οδήγησης.

Βασισμένος στην πολυετή μας παράδοση να χαρτογραφούμε τον κόσμο, ο νέος χάρτης υψηλής ανάλυσης της Google σχεδιάστηκε ειδικά για κατασκευαστές αυτοκινήτων και προσφέρει ολοκληρωμένα, τοπικά εστιασμένα δεδομένα με ακρίβεια σε επίπεδο κυκλοφοριακής λωρίδας, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υποστήριξη συστημάτων υποβοηθούμενης και αυτόνομης οδήγησης επόμενης γενιάς», λέει ο Jorgen Behrens (Γιόργκεν Μπέρενς), Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Geo Automotive, Google. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Volvo για τη βελτίωση της ασφάλειας και της άνεσης των οδηγών παντού.»

Αυτές οι πληροφορίες για τον δρόμο, σε συνδυασμό με δεδομένα από το lidar και άλλους αισθητήρες του Volvo EX90, θα υφίστανται επεξεργασία από την κεντρική υπολογιστική μονάδα του αυτοκινήτου που υποστηρίζεται από τις NVIDIA DRIVE AI πλατφόρμες Xavier και Orin.

Συνδυάζοντας δεδομένα από χάρτη υψηλής ανάλυσης με πληροφορίες που συλλέγονται από τους εξωτερικούς αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός lidar, καθώς και λογισμικού που αναπτύχθηκε από την εταιρεία λογισμικού ασφαλείας, Zenseact, η Volvo στοχεύει να προσφέρει μία πιο προβλέψιμη, ασφαλή και άνετη οδήγηση.

Η Zenseact -ιδρύθηκε από τη Volvo Cars — είναι μία εταιρεία λογισμικού, που θα φέρει την επανάσταση στην ασφάλεια των αυτοκινήτων. Εξελίσσοντας ένα πλήρες πακέτο λογισμικού για την αυτόνομη οδήγηση (AD) και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS), από την ανίχνευση έως την ενεργοποίηση, αγωνίζεται για τον τερματισμό των ατυχημάτων με αυτοκίνητα και για να κάνει τους δρόμους ασφαλείς για όλους. Οι ομάδες της, που απαρτίζονται από περισσότερους από 500 προγραμματιστές και μηχανικούς, έχουν ως βάση το Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία, και τη Σαγκάη, στην Κίνα.


Volvo EX90

Για την συνεργασία της με τη Volvo, η Ödgärd Andersson , CEO της Zenseact είπε:

«Η Zenseact είναι περήφανη που συνεργάζεται με τη Volvo Cars και την Google για την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας που θα αλλάξει τα δεδομένα στην υποβοηθούμενη και, αργότερα, στην αυτόνομη οδήγηση. Θα παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην πορεία μας προς τις μηδενικές συγκρούσεις».

Στο μέλλον, το Google HD Maps θα υποστηρίξει επίσης την εισαγωγή της τεχνολογίας για την αυτόνομη οδήγηση, σε συνδυασμό με το πακέτο αισθητήρων , που απαρτίζεται από ένα lidar ενσωματωμένο στην οροφή, ραντάρ, κάμερες και υπερηχητικούς αισθητήρες, για να βελτιώσει περαιτέρω τη δυνατότητα του αυτοκινήτου να κατανοεί το περιβάλλον του.

Per Hal

H Volvo ανεβάζει τον πήχη της ασφάλειας στο EX90 με το νέο χάρτη υψηλής ανάλυσης της Google gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: