Ο Μεντβέντεφ καλεί τον Ιάπωνα πρωθυπουργό να προχωρήσει σε τελετουργική αυτοκτονία

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κατηγόρησε εχθές τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα για «επαίσχυντη δουλοπρέπεια» στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέγοντας ότι θα έπρεπε να προχωρήσει σε τελετουργική αυτοκτονία (γνωστή στα ιαπωνικά ως σεπούκου ή χαρακίρι) για να ξεπλύνει την ντροπή.

Πρόκειται για την τελευταία σε μια μακρά σειρά προκλητικών δηλώσεων του Μεντβέντεφ, ο οποίος κάποτε θεωρούνταν μεταρρυθμιστής με το βλέμμα προς τη Δύση, όμως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εξελίσσεται σταδιακά σε ένα από τα πιο φανατισμένα «γεράκια» του Πούτιν.

Τα σχόλια αυτά έγιναν με αφορμή τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή ο Κισίντα με τον Τζο Μπάιντεν, μετά την οποία οι δύο ηγέτες εξέδωσαν κοινή δήλωση στην οποία ανέφεραν: «Δηλώνουμε απερίφραστα ότι οποιαδήποτε χρήση πυρηνικού όπλου από τη Ρωσία στην Ουκρανία θα συνιστούσε εχθρική ενέργεια κατά της ανθρωπότητας, για την οποία δεν θα μπορούσε να υπάρξει καμία δικαιολογία». Ο Μεντβέντεφ σημείωσε ότι η δήλωση δείχνει «παράνοια» απέναντι στη Ρωσία και «προδίδει τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων Ιαπώνων που κάηκαν στην πυρηνική φωτιά της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι». Αντί να απαιτήσει τη μετάνοια των ΗΠΑ, ο Κισίντα έδειξε ότι δεν είναι παρά ένας υπάλληλος των Αμερικανών, πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας.

Κατά τον ίδιο, μια τέτοια ντροπή θα μπορούσε να ξεπλυθεί μόνο με την τέλεση «σεπούκου», μια μορφή τελετουργικής αυτοκτονίας η οποία περιλαμβάνει το άνοιγμα της κοιλιακής χώρας με μαχαίρι, σε μια συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου μετά την επιστροφή του Κισίντα στην πατρίδα του.

Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Μεντβέντεφ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η ανάμειξη της Δύσης στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο, και έχει χαρακτηρίσει τους Ουκρανούς «κατσαρίδες», με το Κίεβο να απαντά ότι αυτή η ρητορική είναι ανοιχτά γενοκτονική.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Ρωσία δεν έχει «τρελαθεί» και ότι θεωρεί το δικό της πυρηνικό οπλοστάσιο ως καθαρά αμυντικό αποτρεπτικό μέσο.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: