Ουκρανία: Διακοπές ρεύματος έπειτα από τη μαζική πυραυλική επίθεση της Ρωσίας – 9 νεκροί, 64 τραυματίες

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση έγιναν σήμερα στις περισσότερες περιοχές της Ουκρανίας έπειτα από την μαζική πυραυλική επίθεση της Ρωσίας. εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικό πύραυλο σε κτίριο κατοικιών στην πόλη Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας, ενώ το Λονδίνο ανακοίνωσε την αποστολή βαρέων αρμάτων μάχης στο Κίεβο, που ζητεί με επιμονή τεθωρακισμένα άρματα δυτικής κατασκευής.

Στο μέτωπο των συγκρούσεων, οι ουκρανικές αρχές δηλώνουν ότι συνεχίζουν να ελέγχουν τη μικρή στρατηγικής σημασίας πόλη Σολεντάρ, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες, με την Ρωσία να έχει ισχυρισθεί δύο φορές τις τελευταίες ημέρες ότι την έχει καταλάβει.

«Σήμερα, ο εχθρός επετέθη και πάλι κατά των εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Υπήρξαν επιθέσεις στις περιοχές του Χάρκιβ, του Λβιφ, του Ιβανο-Φράνκιφσκ, της Ζαπορίζια, της Βινίτσια και του Κιέβου. Εξαιτίας των βομβαρδισμών, αποφασίσθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση στις περισσότερες περιοχές», ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Γκέρμαν Γκαλουτσένκο.

Η διαχειρίστρια Ukrenergo ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι εργάζεται για να απαλείψει τις συνέπειες αυτής «της δωδέκατης μαζικής πυραυλικής επίθεσης κατά του ενεργειακού τομέα της Ουκρανίας».

«Η Ρωσία εξαπέλυσε νέο μαζικό πυραυλικό πλήγμα κατά των ουκρανικών πόλεων (…) Είναι δυνατόν να σταματήσουμε τη ρωσική τρομοκρατία; Ναι, είναι δυνατόν. Μπορούμε να το κάνουμε με άλλον τρόπο πέραν του πεδίου των μαχών της Ουκρανίας; Δυστυχώς, όχι», σχολίασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: