Τσιάρας: Μείωση οικονομικού κόστους για τους πολίτες με την ψηφιοποίηση επιδόσεων σε ποινικές και πολιτικές υποθέσεις

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για «ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων και αποδέσμευση της Ελληνικής Αστυνομίας από τη διενέργεια επιδόσεων εγγράφων της ποινικής και πολιτικής δίκης»

Μετά την ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για την σταδιακή ψηφιοποίηση των επιδόσεων για τις ποινικές και πολιτικές υποθέσεις, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, επισήμανε ότι με την ψηφιοποίηση των επιδόσεων επιταχύνονται οι διαδικασίες διενέργειας επιδόσεων και εξασφαλίζεται η πλήρης και έγκαιρη ενημέρωση του παραλήπτη για την ύπαρξη επιδοτηρίου.

Ειδικότερα, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για «ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων και αποδέσμευση της Ελληνικής Αστυνομίας από τη διενέργεια επιδόσεων εγγράφων της ποινικής και πολιτικής δίκης», ο κ. Τσιάρας, δήλωσε τα εξής: «Η ψηφιοποίηση όλων των επιδόσεων θα επιφέρει μείωση του διοικητικού κόστους για το ελληνικό Δημόσιο, μείωση του οικονομικού κόστους που βαραίνει τους πολίτες αλλά και αποδέσμευση εκατοντάδων αστυνομικών, οι οποίοι επιστρέφουν στα κύρια καθήκοντά τους για την εμπέδωση της ασφάλειας και την προστασία του πολίτη».

Παράλληλα, η αποδέσμευση ακόμα περισσότερων αστυνομικών πρόκειται να επιτευχθεί με τη σύσταση της Δικαστικής Αστυνομίας, καθώς προβλέπεται ειδικός ένστολος κλάδος που θα αναλάβει τη φύλαξη των δικαστικών κτιρίων, με την οποία σήμερα είναι επιφορτισμένες οι διωκτικές αρχές. Επίσης, αυτό το ένστολο τμήμα (Δικαστική Αστυνομία) που θα συσταθεί θα αναλάβει την εκτέλεση εκκρεμών καταδικαστικών αποφάσεων, τις οποίες εκτελεί ακόμα και σήμερα η Αστυνομία.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: