Ο Jozef Kaban είναι ο νέος Vice President του Global Design Center της MG 

Ο Jozef Kaban είναι ο νέος Vice President του Global Design Center της MG

Ο Jozef Kaban -παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής- θα ηγηθεί στην εξέλιξη της ξεχωριστής ταυτότητας των μοντέλων της MG παγκοσμίως. Ο σχεδιαστής αποδέχθηκε την πρόταση και της παγκόσμιας σχεδίασης και η MG ανακοίνωσε ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον της μάρκας

Το ρόλο του Vice President στο Παγκόσμιο Κέντρο Σχεδιασμού της MG ανέλαβε ο Jozef Kaban. Θα έχει  συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία σε μια ιδιαίτερη και πολύ συναρπαστική στιγμή, καθώς η MG γιορτάζει την 100η επέτειό της. Αργότερα μέσα στη χρονιά, θα παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή αγορά και το αμιγώς ηλεκτρικό roadster υψηλών επιδόσεων Cyberster.

Η MG προχώρησε και στην αποκάλυψη του τελευταίου της πρωτότυπου μοντέλου κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνου τις επόμενες ημέρες, του EXE181, το οποίο έλκει τις ρίζες του από το πρωτότυπο του 1957 με το ίδιο όνομα, που είχε κατασκευαστεί για να κάνει ρεκόρ ταχύτητας.

Για την ιστορία

Η MG είναι μια βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία που ιδρύθηκε από τον Cecil Kimber τη δεκαετία του 1920 και η M.G. Car Company Limited, ήταν αρχικά το δημιούργημα του Βρετανού κατασκευαστή που έκανε τη μάρκα διάσημη στα πέρατα του κόσμου. Η MG που έγινε αρχικά πιο γνωστή για τα ανοιχτά διθέσια σπορ αυτοκίνητά της, παρήγαγε επίσης sedan μοντέλα, αλλά και coupe, με κινητήρες χωρητικότητας έως τριών λίτρων και 3,5 λίτρων μόνο στην περίπτωση του MGB GT V8.

Τα αυτοκίνητα της MG έχουν τις ρίζες τους σε ένα παράλληλο δίκτυο πωλήσεων sport εκδόσεων των μοντέλων του Morris Garage, από τη δεκαετία 1920. Αν και τα πρώτα αυτοκίνητα που έχουν μείνει στην ιστορία ως “Kimber Specials” έφεραν σήματα της Morris αλλά και της MG.

Η αναφορά στο σήμα της MG με το οκτάγωνο πλαίσιο, εμφανίζεται πρώτη φορά σε εφημερίδα της Οξφόρδης το Νοέμβριο του 1923 και την 1η Μαΐου του 1924, το MG Octagon καταχωρήθηκε ως εμπορικό σήμα από την Morris Garages. Πλέον, η μάρκα ανήκει στην κινεζική κρατική αυτοκινητοβιομηχανία SAIC Motor Corporation Limited που δημιουργήθηκε το 1955. Το 2017, η SAIC παρουσίασε το πρώτο ολοκαίνουργιο πρωτότυπο μοντέλο της MG, αποκαλύπτοντας το E-Motion στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Το Μάιο του 2020, η MG παρουσίασε το πρωτότυπο για ένα μοντέλο- διάδοχο του θρυλικού MG TF, το οποίο αποκαλείται MG Cyberster.

Ποιος είναι ο Jozef Kaban

Ο Kaban, απόφοιτος της διάσημης Βασιλικής Ακαδημίας Τέχνης στο Λονδίνο, είναι ένας παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής που έχει διευθύνει το σχεδιασμό για μερικές από τις κορυφαίες μάρκες της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η BMW, η Skoda και η Rolls-Royce. Ανάμεσα στις καλύτερες “στιγμές” του, είναι και η σχεδίαση του hypercar Bugatti Veyron, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Kaban πριν από αυτό, υπήρξε επικεφαλής εξωτερικής σχεδίασης για τα μοντέλα της Audi και το coupe Audi A5, φέρει την “υπογραφή” του.

 

Ο Jozef Kaban είναι ο νέος Vice President του Global Design Center της MG  gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: