Τρίπολη: Μετά από πέντε απόπειρες συνελήφθη ο απατεώνας

Κανένα από τα υποψήφια θύματά του δεν «τσίμπησε» το δόλωμα και ένα μάλιστα είχε την ψυχραιμία να προσποιηθεί ότι συμφώνησε για να τον παγιδεύσει

Δεν ήταν πολύ… πειστικοί οι απατεώνες που τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης και συστήνονταν ως δικηγόροι ή αστυνομικοί και ζητούσαν χρήματα, δήθεν για να αποφύγει τις νομικές συνέπειες το παιδί τους που υποτίθεται ότι προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με θύμα ανήλικο.

Μόνο την περασμένη Τετάρτη, οι δράστες είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν πέντε άτομα από τα οποία ζήτησαν συνολικά πάνω από 50.000 ευρώ. Όμως, κανένα δεν «τσίμπησε» το δόλωμα και ένα από τα υποψήφια θύματα είχε την ψυχραιμία να προσποιηθεί ότι συμφώνησε για να τους παγιδεύσει! Έτσι, έκλεισε ραντεβού για να τους παραδώσει τα χρήματα που ζητούσαν.

Στη συνάντηση με τον «εισπράκτορα» των απατεώνων, έναν 34χρονο Βούλγαρο, εμφανίστηκαν οι άνδρες της Ασφαλείας που του πέρασαν χειροπέδες. Ο αλλοδαπός  οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης και του ασκήθηκε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη σε βαθμό κακουργήματος. Η ίδια κατηγορία βαρύνει άγνωστο αριθμό συνεργών του, για την ταυτοποίηση των οποίων συνεχίζονται οι έρευνες. 

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: