Τριήμερο πένθος στην Αργολίδα

Τριήμερο πένθος στην Αργολίδα

Τριήμερο πένθος κηρύχτηκε στην Αργολίδα μετά το άγγελμα του θανάτου του Μητροπολίτη Ιακώβου.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, για τη διευκόλυνση των πιστών που επιθυμούν να παραβρεθούν στην εξόδιο ακολουθία οι δημόσιες υπηρεσίες, οι υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τα Ν.Π.Δ.Δ., τα Ν.Π.Ι.Δ. και οι τράπεζες που εδρεύουν στο Νομό Αργολίδας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη μέχρι τις 11.00 το πρωί.

Ωστόσο με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων θα παραμείνουν κλειστές ή θα υπολειτουργούν οι υπηρεσίες από το πρωί της Πέμπτης.

Κλειστά επίσης θα παραμείνουν την ημέρα της κηδείας τα καταστήματα την Πέμπτη από τις ώρες 11 π.μ. – 2 μ.μ..

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη και τα σχολεία.

Το άγγελμα του θανάτου του έγινε με μια λιτή ανακοίνωση από την Μητρόπολη Αργολίδας: «Σήμερα 26η Μαρτίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 7:15 π.μ., στο «Αλεξάνδρα» των Αθηνών, ανεπαύθη εν Κυρίω ο Αργολίδος Ιάκωβος ο Β΄. Οι πατρικές ευχές Του και οι προς Κύριον πρεσβείαις Του να συνοδεύουν όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος».

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας Β΄, κατά κόσμον Δαμιανός Παχής γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής το 1932,όπου παρακολούθησε τα εγκύκλια και γυμνασιακά μαθήματα. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1959. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1959 και Πρεσβύτερος στις 19 Απριλίου 1960. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στην Μητρόπολη Άρτας. Στις 18 Νοεμβρίου 1985 εξελέγη Μητροπολίτης Αργολίδος στην θέση που είχε μέχρι τότε ο προκάτοχός του Χρυσόστομος Δεληγιανόπουλος.

moriasnow.gr
Τριήμερο πένθος στην Αργολίδα Τριήμερο πένθος στην Αργολίδα

Τριήμερο πένθος στην Αργολίδα

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: