Τρεις νεκροί από την φονική κακοκαιρία στην Καλαμάτα – Η πρόβλεψη του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Τραγικά είναι τα αποτελέσματα της κακοκαιρίας. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της στην Καλαμάτα, ενώ μια ακόμα αγνοείται στη Νέα Μηχανιώνα.Κακός ο καιρός και σήμερα στη Δυτική Ελλάδα με τα περισσότερα προβλήματα να έχουν εκδηλωθεί στην Ηλεία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στους τρεις ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας το τελευταίο 24ωρο.

Μια 62χρονη γυναίκα με κινητικά προβλήματα που διέμενε σε ισόγειο οίκημα, έχασε τη ζωή της στο χωριό Πήδημα της Καλαμάτας, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Παναγιώτη Νίκα, ενώ νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στην περιοχή της Θουρίας και ένας 90χρονος που αντιμετώπιζε επίσης κινητικά προβλήματα. Αγνοούμενη είναι η γυναίκα που φρόντιζε τον ηλικιωμένο άντρα. Νεκρή όμως βρέθηκε και μία 80χρονη γυναίκα που διέμενε σε υπόγειο διαμέρισμα στο κέντρο της Καλαμάτας.

Ο δήμαρχος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι το νερό στο κέντρο του χωριού έφτασε τα δύο μέτρα. Παράλληλα, σημείωσε πως 7 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στην Καλαμάτα, ζώα έχουν πνιγεί, ενώ 80 παιδιά που είναι καλά στην υγεία τους παραμένουν αποκλεισμένα στην φοιτητική εστία.

Τέλος, ανέφερε ότι έχει ζητήσει από την πολιτεία να κυρηχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Μια γυναίκα με κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή της στο χωριό Πήδημα της Καλαμάτας από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τα τελευταία 24ωρα.Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, όπως είπε ο δήμαρχος, η γυναίκα διέμενε σε ισόγειο οίκημα και δεν κατέστη δυνατό να διασωθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι το νερό στο κέντρο του χωριού έφτασε τα δύο μέτρα.

Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική, την ώρα που άλλη μια γυναίκα αγνοείται, στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Στη Νέα Μηχανιώνα, η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από τον σύζυγο μιας γυναίκας πως εκείνη δεν απαντά στις κλήσεις του. Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο αλλά όχι εκείνη. Και στη Θεσσαλονίκη τα προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία είναι μεγάλα και οι καταστροφές ανυπολόγιστες.

Βροχή και σήμερα αναμένεται στη Δυτική Ελλάδα, ενώ και στην Πάτρα ο καιρός παραμένει βροχερός και κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειωνόταν βροχόπτωση.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρους όμβρους, με πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές.Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα και το βράδυ κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι στις νοτιότερες περιοχές.Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 22 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια, όπου εκεί είναι πιθανόν τις πρωινές ώρες να εκδηλωθούν τοπικές βροχές η πρόσκαιροι όμβροι..Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 22 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.Θερμοκρασια: από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ στο Θερμαϊκό βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 20 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Στην Πάτρα οι βροχές σήμερα θα διαρκέσουν ως το βράδυ, όπου αναμένεται να σταματήσουν. Η μέγιστη θερμοκρασία θ αγγίξει τους 29 βαθμούς κελσίου.

xespao.gr-topika

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: