Τους "Πήρε" Πριν την ώρα τους… 5 Έλληνες Δημοσιογράφοι που έφυγαν Νωρίς. Για τον 3ο ούτε που το Καταλάβαμε!

Με τη δυσάρεστη αφορμή του θανάτου του Βασίλη Μπεσκένη, θυμόμαστε άλλους πέντε που έφυγαν πρόωρα.

Θλίψη σε ολόκληρο το δημοσιογραφικό κόσμο προκάλεσε η ξαφνική είδηση θανάτου ενός πολύ γνωστού δημοσιογράφου. Ο Βασίλης Μπεσκένης, πέθανε το πρωί της Κυριακής, σε ηλικία 43 ετών.

Δυστυχώς, ο Μπεσκένης, δεν είναι ο πρώτος δημοσιογράφος που πεθαίνει νέος. Παρακάτω συγκεντρώσαμε ακόμα πέντε παρόμοιες και πάρα πολύ στενάχωρες περιπτώσεις.

1. Σωκράτης Γκιόλιας

Οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι της πολυκατοικίας του και παραπλάνησαν το θύμα να κατέβει με το πρόσχημα ότι κάποιος τού κλέβει το αυτοκίνητο.

Η περίπτωση του 37χρονου δημοσιογράφου και ενός από τους φερόμενους ιδιοκτήτες του διάσημου blog troktiko δεν ήταν θάνατος από φυσικά αίτια.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε στις 19 Ιουλίου του 2010 στην Αθήνα, μετά από 16 πυροβολισμούς που δέχτηκε έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι της πολυκατοικίας του και παραπλάνησαν το θύμα να κατέβει με το πρόσχημα ότι κάποιος τού κλέβει το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα δέχτηκε και τις 16 σφαίρες στο σώμα. Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω, ενώ δέχτηκε και τρεις σφαίρες στο κεφάλι.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι τα δύο όπλα των δραστών χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών.

2. Μαριάννα Καραθανάση

«Πάλεψα πολύ. Μέχρι εδώ ήταν. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Σας χαιρετώ όλους.»
Σε ηλικία μόλις 32 ετών έφυγε από τη ζωή το 2014 η δημοσιογράφος Μαριάννα Καραθανάση η οποία εργαζόταν στο Alter και κάλυπτε το ελεύθερο ρεπορτάζ.

Η Μαριάννα είχε δώσει τη δική της μάχη, μιας και χτυπήθηκε από την επάρατη νόσο φτάνοντας μάλιστα μέχρι το Τέξας, σε έναν από τους καλύτερους γιατρούς των ΗΠΑ.

Δέκα ημέρες πριν τον θάνατο της είχε γράψει στην προσωπική της σελίδα στο Facebook: «Πάλεψα πολύ. Μέχρι εδώ ήταν. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Σας χαιρετώ όλους.»

3. Μαλβίνα Κάραλη

Στον έρωτα όταν έχεις σταθερές βάσεις, καλή ανατροφή, σωστές χαρακτηρολογικές δομές την χάνεις την αξιοπρέπειά σου απέναντι στον άλλον… διαφορετικά είσαι βλάκας
Μπορεί να ακούγεται περίεργο ωστόσο έχουν περάσει σχεδόν 16 χρόνια από το θάνατό της Μαλβίνας η οποία όμως ζει ακόμα μέσα από τις αθάνατες ατάκες της και τις -πιο επίκαιρες από ποτέ- εκπομπές της.

Η συγγραφέας, σεναριογράφος, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στην τηλεόραση πέθανε σε ηλικία 50 χρόνων στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2002 ύστερα από μάχη με τον καρκίνο αφήνοντάς μας ως παρακαταθήκη τα βιβλία της αλλά και τις στήλες της που άφησαν εποχή, όπως το «Επ’ αυτοφόρω» στο περιοδικό Γυναίκα και «Σαββατογεννημένη» στο περιοδικό Symbol της εφημερίδας Επενδυτής.

4. Νίκος Ράλλης

Ο Ράλλης είχε διακριθεί για τις συγκροτημένες και ευθύβολες συνεντεύξεις του

Ένα ιδιαίτερα θλιβερό νέο για την δημοσιογραφική ομάδα της LIFO δημοσιοποιήθηκε ένα μεσημέρι του 2014.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Ράλλης, ο οποίος είχε διατελέσει και διευθυντής σύνταξής της LIFO, πέθανε σε ηλικία 41 ετών, από σπάνιο αυτοάνοσο.

Είχε ξεκινήσει τη δημοσιογραφική σταδιοδρομία του το 1999 από την εφημερίδα «Επενδυτής» στην οποία εργαζόταν μέχρι τη διακοπή της έκδοσής της τον Δεκέμβριο του 2013. Κάλυπτε το ρεπορτάζ της ελληνικής και ξένης μουσικής, τον χώρο των συναυλιών, την κριτική και παρουσίαση των νέων άλμπουμ. Ο Ράλλης είχε διακριθεί για τις συγκροτημένες και ευθύβολες συνεντεύξεις του τόσο με Έλληνες όσο και με ξένους καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής.

Ο Αντώνης Μποσκοΐτης έγραψε έναν εξαιρετικό αποχαιρετισμό την ίδια ημέρα (και θυμήθηκε τη συνέντευξη που ο Ράλλης είχε πάρει από τη Νατάσσα Μποφίλιου για το Culture: «Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος δημοσιογράφος έκανε ουσιώδεις ερωτήσεις στη δημοφιλή τραγουδίστρια από τότε που άρχισε να μας απασχολεί ως φαινόμενο.»

5. Λάμπρος Χαβέλας

Άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο

Ο Βασίλης Μπεσκένης δεν είναι ο μοναδικός δημοσιογράφος που πέθανε κοντά στα 40. Ένας πολύ καλός δημοσιογράφος και μάχιμος ρεπόρτερ είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο το 2016.

Ο Χαβέλας, που εργαζόταν στο Star Channel, κινούνταν με τη μηχανή του στο ύψος του Ψυχικού, στο ρεύμα προς Κηφισιά, όταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο έκανε απότομο ελιγμό προσπαθώντας να μπει σε έναν παράδρομο. Κατά τον ελιγμό αυτό, το ΙΧ παρέσυρε τη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο δημοσιογράφος. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος. Ήταν μόλις 40 ετών.

Πηγή: mikropragmata

(?)

SHOWBIZ

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: