Τούρκος δουλέμπορος μετέφερε πάνω από 1.000 μετανάστες σε ένα Σαββατοκύριακο

Περισσότερους από χίλιους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες μετέφερε στη Μυτιλήνη Τούρκος διακινητής με το ξύλινο σκάφος του μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, εισέπραξε από τον καθένα τουλάχιστον 1.500 ευρώ, επομένως το κέρδος του ανήλθε στο αστρονομικό ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ!

Ήταν, μάλιστα, τόσο σίγουρος ότι δεν πρόκειται να τον παρεμποδίσουν οι ελληνικές αρχές που έκανε τις παρανομίες του απροκάλυπτα και χωρίς να κρύβεται, φτάνοντας στο σημείο ακόμη και να φωτογραφίζεται κατά την διακίνηση των προσφύγων.

Για κακή του τύχη, όμως, τον συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός του Πέτρου Τσακμάκη, τα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα του οποίου δημοσιεύει το αθηναϊκό πρακτορείο.

Εκτός από το φωτογραφικό φακό, βέβαια, «τσακωτό» τον έκαναν και στελέχη του Λιμενικού Σώματος που περιπολούσαν στην περιοχή μαζί με στελέχη της FRONTEX και του πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δουλεμπορικό σκάφος, κινούμενο στη διαδρομή από τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια και συγκεκριμένα από την περιοχή Μπεχράμ Καλά (αρχαία Άσος) στην Εφταλού της Λέσβου, είχε μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Εντοπίστηκε και τέθηκε υπό παρακολούθηση.

Οι άνδρες του λιμενικού τον άφησαν πρώτα να αποβιβάσει τους φυγάδες από τα απέναντι παράλια, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και στη συνέχεια τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν.

kontranews.gr-Κοινωνία

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: