Τουλουμπάκια σιροπιαστά



Μια συνταγή για υπέροχα σιροπιαστά “τουλουμπάκια”. Φτιάξτε τα για τους αγαπημένους σας και αφήστε τον εαυτό σας να κάνει μια μικρή και γλυκιά “αμαρτία” τρώγοντας αυτά τα υπέροχα τουλουμπάκια που θα απογειώσουν τη γεύση σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τα τουλουμπάκια:
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/3 φλ. τσαγιού φυτικό λάδι ή μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. εγχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • φυτικό λάδι για τηγάνισμα
  • Για το σιρόπι:
  • 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράστε τα για 4-5 λ από τη στιγμή που θα έλθουν σε σημείο βρασμού, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και πήξει ελαφρά. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
  2. Για τα τουλουμπάκια: Ρίχνετε σε βαθιά κατσαρόλα το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το φυτικό λάδι και αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις βράσει το μείγμα, διαλυθεί και λιώσει η ζάχαρη, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε όλο το αλεύρι με μια κίνηση. Ανακατεύετε το μείγμα και ξύλινη κουτάλα, γρήγορα και δυνατά για 1-2 λ περίπου μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι και έχετε μια ομοιογενή κρέμα.
  3. Χαμηλώνετε [σε χαμηλή θερμοκρασία] τη φωτιά,  ξαναβάζετε τη κατσαρόλα στο μάτι και συνεχίζετε το γρήγορα ανακάτεμα για να μη κολλήσει και καεί το μείγμα για 2 λ ακόμα και το αποσύρετε από τη φωτιά.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και αφήστε το να μισοκρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Βάζετε το εξάρτημα “γάντζος” στο μίξερ χειρός και ρίχνετε σταδιακά ένα ένα τα 4 αυγά, χτυπώντας διαρκώς με τους “γάντζους” μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στη ζύμη. Προσθέτετε τη βανίλια και το ξίδι και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα να ομογενοποιηθούν.
  5. Ζεσταίνετε το φυτικό λάδι για το τηγάνισμα σε μέτρια φωτογραφία. Βάζετε σε ένα κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής ένα ακροφύσιο “αστέρι” 1 εκ. περίπου. Τοποθετείστε τη ζύμη στο κορνέ ή τη σακούλα και πιέζετε κομμάτια ζύμης 5 εκ., τα κόβετε με βρεγμένο ψαλίδι, μέσα στο ζεστό λάδι. Τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθούν. Αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετείστε τα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίζουν για λίγα δευτερόλεπτα από το πολύ λάδι.
  6. Τα μεταφέρετε ζεστά στο κρύο σιρόπι και τα αφήνετε για 2-3 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν το σιρόπι. Αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα και επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη. Σερβίρετε μόλις κρυώσετε και τα απολαμβάνετε.



Originally posted 2016-07-02 10:30:31.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: