Τώρα το Βήμα ανακάλυψε τον Κορεάτη "φίλο" Βαρουφάκη (Δείτε φωτό)

Τώρα το Βήμα ανακάλυψε τον Κορεάτη "φίλο" Βαρουφάκη (Δείτε φωτό)

Στο «Βήμα» δεν σταματούν να πλάθουν σενάρια για τον Γιάνη Βαρουφάκη. Στο φύλλο αυτής της Κυριακής τα «λαγωνικά» του Σταύρου Ψυχάρη εντόπισαν τον Κορεάτη πρώην σύμβουλο του Γιάνη Βαρουφάκη, Γκλεν Κιμ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είχε συμφωνήσει προφορικά με τον πρώην υπουργό Οικονομικών μηνιαία αμοιβή για τις υπηρεσίες του, 125.000 ευρώ.

Ο ίδιος φέρεται να παραμένει σύμβουλος του νέου υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρου Σαγιά, παρά το ότι, όπως καταγγέλλει η εφημερίδα, το επαγγελματικό του προφίλ απέχει από τα όσα αναφέρονται στο βιογραφικό του.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε τον Κορεάτη σύμβουλό να έχει διατελέσει συνεργάτης του Βόλφανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο, ως τον άνθρωπο που «έστησε» τον μηχανισμό EFSF και δημιούργησε τον ESM, καθώς και ως ειδικό που εργάστηκε για τη ρύθμιση του τραπεζικού χρέους στην Ισλανδία.

Από το πραγματικό βιογραφικό του Γκλεν Κιμ, ωστόσο, προκύπτει ότι ο Κορεάτης δεν εργάστηκε για τον Σόιμπλε στο Βερολίνο, καθώς εργάστηκε ως απλός σύμβουλος άλλης υπηρεσίας με έδρα τη Φρανκφούρτη. Επιπλέον, όχι μόνο δεν έστησε τον EFSF, αλλά πήγε στον οργανισμό 5 μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του, ενώ δεν φέρεται να έχει καμία σχέση με την ίδρυση του ESM. Όσο για την περίπτωση της Ισλανδίας, δούλεψε πράγματι ως σύμβουλος, όχι όμως για το χρέος, αλλά για την άρση των capital controls στη χώρα.

Ακόμα και το «Βήμα» παραδέχεται ότι ο Γκλεν Κιμ δεν έχει λάβει μέχρι τώρα την αμοιβή του, για την οποία αναφέρει ο Κορεάτης πως συμφώνησε προφορικώς με τον κ. Βαρουφάκη, παρά μόνο ημερήσιες αποζημιώσεις και έξοδα ταξιδιού και διαμονής στις διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Οι ελπίδες του για να πάρει το σύνολο του ποσού, το οποίο υπολογίζεται σε 375.000 ευρώ, είναι να ισχύσει σχετική πρόβλεψη η οποία περιελήφθη σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και προβλέπει ότι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) έχει πλέον τη δυνατότητα να αναθέτει απευθείας συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου σε διακεκριμένους εμπειρογνώμονες για την υποστήριξη της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Τώρα το Βήμα ανακάλυψε τον Κορεάτη "φίλο" Βαρουφάκη (Δείτε φωτό)

 

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: