Το συγκινητικό αντίο του Σωτήρη Τσιόδρα στους Έλληνες

Το πιο «οικείο» πρόσωπο στους Έλληνες την περίοδο του κορωνοϊού «αποχαιρέτησε» τον κόσμο κατά την τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

Έναν προσωπικό και επιστημονικό απολογισμό των δράσεων του κράτους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και την πορεία της νόσου Covid-19.

«Στην πατρίδα μας, παρά τις απώλειες, ο εχθρός δεν είχε τον τελευταίο λόγο και γι΄αυτό δεν του κάνω τη χάρη να ξαναναφερθώ σε αυτόν. Αντέξαμε όλοι μαζί», είπε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι θα βγαίνουν μόνο γραπτές ανακοινώσεις.

«Εγώ θα κρατήσω την αγάπη σας, σας ευχαριστώ», είπε συγκινημένος. «Ξαναγυρίζω στους αγαπημένους μου ασθενείς και στους φοιτητές μου», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσιόδρας, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως όλο αυτό το διάστημα, με δυσκολότερη την περίοδο της καραντίνας παρέμεινε μαθητής περισσότερο, παρά καθηγητής.

«Η αβεβαιότητα. Η εντιμότητα του να πει κανείς “δεν γνωρίζω”. Όλο αυτό τον καιρό δεν αισθάνθηκα κάτι διαφορετικό από όλους σας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ισως στη δυσκολότερη στιγμή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πολύ εύκολα αναμείχθηκαν το ψέμα με την αλήθεια. Τέτοιες συμπεριφορές δεν βοήθησαν, ούτε βοηθούν», είπε ακόμη μεταξύ άλλων, εμφανώς συγκινημένος.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα ξεκίνησε. Με προσοχή. Ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει. Διασπείρεται εύκολα. Όταν έχω συμπτώματα, πρέπει να ελέγχομαι, να απομονώνομαι, να παίρνω θεραπεία όταν χρειάζεται. Σαν παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, θαρρείς όλη η Γη έγινε ένα. Ζήσαμε και ζούμε δύσκολα, με εκατομμύρια ανθρώπους να περνούν τον κάβο του ιού και εκατοντάδες χιλιάδες να μην τα καταφέρνουν».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έκλεισε την ενημέρωση με ένα απόσπασμα του Οδυσσέα Ελύτη: «Μου φτάνει που μ’ αγαπάνε τέσσερις άνθρωποι. Πολύ…Μου φτάνει που αγαπάω τέσσερις ανθρώπους. Πολύ…Που ξοδεύω τις ανάσες μου μόνο γι’ αυτούς. Που δεν φοβάμαι να θυμάμαι. Που δε με νοιάζει να με θυμούνται. Που μπορώ και κλαίω ακόμα…»

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: