Το πιο διάσημο φόρεμα που έβαλε ποτέ η Merilyn Monroe πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ (φωτό)

Το φόρεμα που είχε βάλει η θρυλική Merilyn Monroe όταν τραγούδησε τον Μάιο του 1962, στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ J. F. Kennedy, το «Happy birthday Mr President», για τα 45α γενέθλιά του πουλήθηκε σε

τιμή ρεκόρ! 

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε από τον οίκο Julien’s στο Λος Άντζελες την Πέμπτη, και αρχικά η αξία του εκτιμήθηκε μεταξύ 2 και 3 εκατομμυρίων δολαρίων! Τελικά ο νέος του ιδιοκτήτης έδωσε 4,8 εκατoμμύρια δολάρια για να το αποκτήσει.

Το εν λόγω φόρεμα ήταν ραμμένο ακριβώς πάνω στο σώμα της φόρεμα της Merilyn Monroe και είχε κλέψει τις εντυπώσεις και κερδίσει τα ανδρικά -και όχι μόνο- βλέμματα! Το αισθησιακό φόρεμα που είναι διακοσμημένο με κρυστάλλινες πούλιες και αποτελεί δημιουργία του σχεδιαστή Ζαν Λουί. 

Είχε αγοραστεί σε δημοπρασία του οίκου Christie’s το 1999 από τον χρηματιστή και συλλέκτη Μάρτιν Σβάιγκ, αντί του ποσού των 1,26 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως οι κληρονόμοι του αποφάσισαν να το πουλήσουν.

Ο Μάρτιν Νόλαν, εκτελεστικός διευθυντής του οίκου Julien, δήλωσε «Αυτό το φόρεμα, η ιστορία του, αυτό το βαρυσήμαντο γεγονός αντιπροσωπεύει μια καθοριστική στιγμή στην ιστορία. Η δημοπρασία θα υπενθυμίζει στον κόσμο γιατί η Monroe παραμένει ως σήμερα ένα ίνδαλμα».

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: