ΗΠΑ: Χάκερ «εισέβαλαν» στο σύστημα ταξί του αεροδρομίου JFK – Έβγαζαν 10 δολάρια ανά διαδρομή

Με κόμιστρο 70 δολάρια για μια διαδρομή στο Μανχάταν και με εγγυημένη τη ροή επιβατών, οι κούρσες από και προς το διεθνές αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης θεωρούνται ιδιαίτερα προσοδοφόρες για τους οδηγούς ταξί της πόλης.

Ωστόσο ομοσπονδιακοί εισαγγελείς λένε ότι δύο 48χρονοι άνδρες από το Κουίνς βρήκαν έναν άλλο τρόπο να επωφεληθούν από το πλήθος των ταξί που περιμένουν επιβάτες για ώρες στο αεροδρόμιο. Συνεργάστηκαν με Ρώσους χάκερ για να παραβιάσουν το σύστημα και με κόστος 10 δολάρια προωθούσαν τους οδηγούς μπροστά στην ουρά, σύμφωνα με το bloomberg.

Οι δυο άνδρες, Daniel Abayev και Peter Leyman, συνελήφθησαν την Τρίτη και κατηγορήθηκαν για συνωμοσία και παράνομη είσοδο στο ηλεκτρονικό σύστημα, από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Νοέμβριο του 2020.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι συνεργάστηκαν με Ρώσους υπηκόους για να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω διαφόρων μεθόδων, συμπεριλαμβανομένης της δωροδοκίας κάποιου υπαλλήλου για να τοποθετήσει μια μονάδα flash σε υπολογιστές, η οποία τους επέτρεπε να εισέλθουν στο σύστημα μέσω Wifi.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν την πρόσβαση για να μετακινούν τα ταξί στο μπροστινό μέρος της γραμμής για 10 δολάρια το καθένα, επιτρέποντας στους οδηγούς να παρακάμψουν μια ουρά που απαιτούσε πολλές ώρες αναμονής.

Το σχέδιο διαδόθηκε με SMS στους οδηγούς μέσω μεγάλων ομαδικών συνομιλιών, επιτρέποντας έως και 1.000 εξπρές διαδρομές την ημέρα.

«Ξέρω ότι το Πεντάγωνο χακάρεται», φέρεται να είπε ο Abayev σε έναν από τους Ρώσους χάκερ τον Νοέμβριο του 2019. «Γιατί, λοιπόν, να μην χακάρουμε τη βιομηχανία ταξί;».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: