Το νέο PEUGEOT 508  έφτασε στην Ελλάδα

Ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά η ριζοσπαστική berline της PEUGEOT το πανέμορφο 508.

Στην Ευρωπαϊκή αγορά, το παραδοσιακό segment D μετά από μία 10ετία πτωτικής πορείας, φαίνεται ότι σταθεροποιείται. Τα μεγάλα sedan ανακάμπτουν μέσω της προσφοράς μοντέλων από τους premium κατασκευαστές, που διακρίνονται τόσο από μεγάλη ποικιλία αμαξωμάτων όσο και από ισχυρή ταυτότητα.

Το νέο PEUGEOT 508 κατασκευάζεται  στο εργοστάσιο της Mulhouse στη Γαλλία, ενώ οι κινητήρες παράγονται στα γαλλικά εργοστάσια της Trémery και του Douvrin. Ως εκ τούτου, το μοντέλο θα φέρει επάξια τον τίτλο «Origine France Garantie», πιστοποιώντας ότι κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στη Γαλλία. Πρόκειται για  ένα coupé με πέντε πόρτες που — διατηρεί στο ακέραιο το DNA της μάρκας, εκμεταλλευόμενο όλη την τεχνολογία και την εμπειρία του ομίλου PSA. Χρησιμοποιεί την  πλατφόρμα  EMP2, η οποία αναμφισβήτητα είναι μία από τις καλύτερες πλατφόρμες σήμερα. Το νέο 508 είναι κατά 70 κιλά πιο ελαφρύ σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και έτσι επιτυγχάνεται μεγαλύτερη οικονομία αλλά και ασφάλεια.

Όλα δείχνουν ότι το Peugeot 508 θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο πρότυπο στο segment D.

Ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός το κάνει πιο επιθετικό και στιβαρό, ενώ στο  εσωτερικό του δεσπόζει η εξελιγμένη έκδοση του εμβληματικού PEUGEOT i-Cockpit. Η υποδειγματική οδική του συμπεριφορά, οι νέοι κινητήρες, οι πολυάριθμες τεχνολογικές καινοτομίες και η αλματώδης εξέλιξη στις μεθόδους κατασκευής του, καταδεικνύουν ότι το PEUGEOT 508 θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο πρότυπο στο segment D, υποστηρίζοντας ακόμα περισσότερο τη στρατηγική της μάρκας με στόχο την κατάκτηση των υψηλότερων κατηγοριών της αγοράς.

Οι εξωτερικές διαστάσεις του είναι συμπαγείς: το συνολικό μήκος έχει μειωθεί στα 4,75μ. από τα 4,83μ. του προηγούμενου 508, γεγονός που του εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία. Στη δημιουργία της εικόνας του κουπέ συντελεί και το μικρό ύψος των πλευρικών παραθύρων αλλά και η απουσία πλαισίου από τις πόρτες. Τα πάντα πάνω στο αμάξωμα παίζουν το ρόλο τους στην αεροδυναμική: το καπό έρχεται «πρόσωπο» με το παρμπρίζ, τα παράθυρα δεν έχουν πλαίσιο, οι αρμοί έχουν σχεδόν εξαλειφθεί, οι τροχοί γεμίζουν ιδανικά τους θόλους, η κλασική κεραία απουσιάζει. Η PEUGEOT εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την πείρα και την τεχνογνωσία της με στόχο να αναβαθμίσει την αισθητική και την ποιότητα του νέου 508.

Στην πίσω πλευρά, ανάμεσα στα φωτιστικά σώματα, ξεχωρίζει κανείς την μαύρη γυαλιστερή φάσα που χαρακτηρίζει πλέον όλα τα πρόσφατα μοντέλα της PEUGEOT. Εκείνα όμως που τραβούν αμέσως την προσοχή, είναι τα 3D Full LED πίσω φωτιστικά σώματα των εκδόσεων GT Line και GT. Τα συγκεκριμένα φώτα προέρχονται κατευθείαν από τα πιο πρόσφατα πρωτότυπα της PEUGEOT και ειδικότερα από το Quartz. Τα πίσω φώτα με τις χαρακτηριστικές φωτεινές «νυχιές», διαθέτουν επίσης και λειτουργία προσαρμοζόμενης έντασης ώστε να είναι άμεσα ορατά, ανεξάρτητα από τις επικρατούσες συνθήκες, ημέρα και νύχτα.

Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου αποκαλύπτει επίσης ένα πρωτότυπο χαρακτηριστικό του νέου PEUGEOT 508: μια τέλεια κρυμμένη πίσω πόρτα που συνδυάζει την κομψότητα με την πρακτικότητα και δίνει τη βέλτιστη πρόσβαση στο χώρο αποσκευών των 487 λίτρων.

Τα βασικά στοιχεία του PEUGEOT i-Cockpit είναι :

  • Το τιμόνι μικρών διαστάσεων
  • Η κεντρική οθόνη αφής
  • Το Head-up Display με την υψηλής ευκρίνειας (HD) ψηφιακή οθόνη 12,3’’

Με πληθώρα δυνατοτήτων διαμόρφωσης (έξι διαφορετικές επιλογές απεικόνισης), το Head-up Display βρίσκεται πάνω από το τιμόνι και παρουσιάζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης μπροστά στο οπτικό πεδίο  του οδηγού, χωρίς εκείνος να χρειάζεται να απομακρυνθεί το βλέμμα από το δρόμο, ενώ στις λειτουργίες του συμπεριλαμβάνεται και το νέο σύστημα νυχτερινής όρασης Night Vision.

Η κεντρική οθόνη αφής ενσωματώνεται πλήρως στο ταμπλό και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το Head-up Display. Διατίθεται σε μέγεθος 8’’ SD για το επίπεδο εξοπλισμού Active και 10’’ υψηλής ευκρίνειας (HD) για τα επίπεδα εξοπλισμού Allure, GT Line και GT. Συνοδεύεται από 7 διακόπτες αεροπορικού τύπου που θυμίζουν πλήκτρα πιάνου και παρέχουν άμεση πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες άνεσης, όπως το ηχοσύστημα, ο κλιματισμός, το σύστημα πλοήγησης, οι ρυθμίσεις του αυτοκινήτου, το τηλέφωνο, οι εφαρμογές του κινητού και το i-Cockpit  Amplify.

Στη βάση της κεντρικής κονσόλας ξεχωρίζει ο μοχλός του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου που λειτουργεί με ηλεκτρομηχανισμό και ελέγχει τη λειτουργία του κιβωτίου με ένα άγγιγμα. Ο σχεδιασμός του μοχλού υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο το μοντέρνο στυλ του αυτοκινήτου και, με τα ειδικά “paddles” στο τιμόνι,  συμβάλλει στην ενίσχυση της οδηγικής απόλαυσης.

Το νέο PEUGEOT 508 διαθέτει επίσης στον βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων GT Line και GT τη λειτουργία i-Cockpit  Amplify. Το σύστημα αυτό παρέχει τη δυνατότητα 2 επιλογών προσωπικής διαμόρφωσης του εσωτερικού περιβάλλοντος (“BOOST” και “RELAX”), που διεγείρουν τις αισθήσεις.

Το νέο 508 βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις του επίσημου δικτύου διανομέων της Peugeot. Μπορείτε να το βρείτε σε εκδόσεις πετρελαίου και βενζίνης με τιμή εκκίνησης τα  29.900 ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το νέο PEUGEOT 508  έφτασε στην Ελλάδα gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: