Το Φθινόπωρο θα αποφασίσει το Δ.Ν.Τ για το χρέος της Ελλάδας

Το Φθινόπωρο θα αποφασίσει το Δ.Ν.Τ για το χρέος της ΕλλάδαςΟ επικεφαλής της διεύθυνσης του Δ.Ν.Τ για την Ευρώπη Ρεζά Μογαντάμ σε συνέντευξή που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς ανάμεσα σε άλλα θέματα τόνισε για το θέμα του χρέους της Ελλάδας:

«Πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες από την ώστε να μπορέσουμε να συστήσουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Μετά από αυτό θα εξετάσουμε το θέμα του χρέους, και το πώς θα προχωρήσουμε μετά το »

«Θα γίνει μια συζήτηση στο μεταξύ των Ευρωπαίων ώστε να αποφασίσουν τους όρους της συνεισφοράς τους. Και μετά από αυτό, το ΔΝΤ, βάσει της εφαρμογής των ενεργειών θα εξετάσει την παροχή της δόσης λίγο αργότερα»

Ενώ στην αναφορά που έκανε για την Πορτογαλλία είπε:

«Η Πορτογαλία έχει σημειώσει εξαιρετικές προόδους. Πρόσφατα ολοκληρώσαμε τον ενδέκατο έλεγχο του προγράμματος, ελπίζουμε ότι το συμβούλιο μας θα τον εξετάσει σχετικά σύντομα»

Στον αντίποδα όλων αυτών των δηλώσεων η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές πως επιθυμεί η συζήτηση για το χρέος να γίνει μόλις πιστοποιηθεί από την το πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή τον Απρίλιο.

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: