Το απόγευμα οι χρονομετρημένες δοκιμές στη F1

Το ενδιαφέρον κορυφώνεται στη F1. Τι θα γίνει με την κόντρα ανάμεσα στον Βρετανό και τον Ολλανδό. Δεδομένου ότι η πίστα στο Σότσι δεν είναι ότι καλύτερο τα πράγματα θα είναι δύσκολα αν βρέξει. Ο δρόμος είναι λείος.Η άσφαλτος είναι ταλαιπωρημένη.Στρώθηκε πριν από μια δεκαετία. Γι αυτό η Pirelli επέλεξε την πιο μαλακή γόμα στην γκάμα P Zero.Οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι η ιδανική επιλογή για τη Ρώσικη πίστα.

Ο Valterri Bottas συνηθίζει τις Παρασκευές, στα ελεύθερα δοκιμαστικά να κάνει τους καλύτερους χρόνους. Έτσι και χθες στο Grand Prix της Ρωσίας, ακολούθησε τον κανόνα, κινήθηκε πιο γρήγορα και «έγραψε» τον απόλυτο χρόνο. Στη 2η θέση βρέθηκε ο «ομόσταυλος» του Lewis Hamilton.

Την έκπληξη έκανε ο Γάλλος Pierre Gasly με AlphaTauri ο οποίος βρέθηκε στην 3η θέση ενώ στα τελευταία λεπτά των δοκιμαστικών πέρασε πάνω από τα sausage kerbs της στροφής 2 και έσπασε την αεροτομή του.Μια άτυχη στιγμή είχε ο Leclerc. Κάποια στιγμή έχασε τον έλεγχο της Ferrari, αλλά τελικά κατάφερε να κρατηθεί στις γραμμές του και να μη βγει από την πίστα.

Πίσω από τους Bottas, Hamilton και Gasly βρέθηκαν οι Norris, Ocon, Verstappen,Sainz,Alonso,Vettel και Leclerc.


SOCHI AUTODROM, RUSSIAN FEDERATION — SEPTEMBER 27: Sergio Perez, Racing Point RP20, leads Pierre Gasly, AlphaTauri AT01, and Charles Leclerc, Ferrari SF1000 during the Russian GP at Sochi Autodrom on Sunday September 27, 2020 in Sochi, Russian Federation. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Οι στροφές γύρω από το Ολυμπιακό Πάρκο στο Σότσι έχουν γενικώς χαμηλή ή μέση ταχύτητα, αρκετές είναι 90 μοιρών. Γενικά σ’ αυτή την πίστα παίζει ρόλο η πρόσφυση και η σταθερότητα στο φρενάρισμα οπότε φθείρονται περισσότερο τα πίσω ελαστικά. Η πιο απαιτητική στροφή (και η μόνη που φθείρει περισσότερο τα εμπρός ελαστικά) είναι η στροφή 3. Είναι μια παρατεταμένη αριστερή με αρκετές κορυφές και ομοιότητα με τη στροφή 8 στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας.

Σήμερα το απόγευμα θα γίνουν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο αναμένεται οι κατατακτήριες δοκιμές να γίνουν με βροχή.

Το απόγευμα οι χρονομετρημένες δοκιμές στη F1 gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: