Την ενοχή των δυο κατηγορουμένων για τη δολοφονία Καντάρη ζήτησε ο εισαγγελέας

Μνήμες από την τραγική δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας, τον Μάιο του 2011, ξύπνησαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Στο εδώλιο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μ. Καντάρη κάθονται δυο Αφγανοί για τους οποίους ο εισαγγελέας της έδρας, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ζήτησε από το δικαστήριο να τους κρίνει ενόχους για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας.

Συγκλονιστικές ήταν, ωστόσο, οι καταθέσεις που έδωσαν στο ακροατήριο η σύζυγος του θύματος, η οποία όταν έλαβε χώρα η στυγερή δολοφονία ήταν έγκυος και ανέμενε τον σύντροφό της για να πάνε μαζί στο μαιευτήριο αλλά και η μητέρα της που περιέγραψε όλα όσα έζησε η κόρη της και η οικογένειά της μετά το άδικο χαμό του γιου της.

Στην κατάθεσή της, η σύζυγος του Μ. Καντάρη, Σιμονα Βιρτζίλι, εμφανώς συγκινημένη και με φωνή που έσπαγε από λυγμούς, περιέγραψε στο δικαστήριο όλα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της δολοφονίας του άνδρα της. Όπως είπε, εκείνη την ημέρα ο σύζυγος της επέστρεψε εσπευσμένα από ταξίδι στην Ιταλία, καθώς η ίδια έπρεπε να υποβληθεί σε προγραμματισμένο πρόωρο τοκετό.

Συγκλονίζει η μαρτυρία της συζύγου

«Γύρω στις 4:30 με πέντε παρά βγήκε από το σπίτι για να πάει να φέρει το αυτοκίνητο από το πάρκινγκ και να πάνε στο μαιευτήριο. Αργούσε. Ανησύχησα άρχισα να τον παίρνω τηλέφωνο πολλές φορές» είπε η κ. Βιρτζίλι και συνέχισε την συγκλονιστική κατάθεσή της: «Επέμενα. Βγήκα στο μπαλκόνι. Είδα ένα περιπολικό. Γύρω στις 5:30 είδα τρόλεϊ να το σταματάμε και να κατεβάζουν κόσμο Είπα της μαμά μου να κατέβουμε κάτω. Δε μπορούσα να περπατήσω γρήγορα. Φαινόταν φάρος περιπολικού σε απόσταση, γλίστρησα στο δρόμο και έπεσα. Είδα κορδέλα και αστυνομικούς».

Με δάκρυα στα μάτια η μάρτυρας συνέχισε λέγοντας: «Θυμάμαι ότι προσπάθησα να πλησιάσω. Κατάφερα και πέρασα είδα το πόδι Μανώλη με το τζιν και το παπούτσι του μέσα στα αίματα. Προσπάθησα να περάσω. Υπήρχε μια λίμνη αίματος. Ήταν λερωμένα τα ρούχα του. Υπήρχε πολύ αίμα. Είχε ανοικτά τα μάτια του και στόμα του. Προσπάθησα να περάσω την κορδέλα διότι δεν τον είχα φιλήσει όταν έφυγε από σπίτι αλλά δε μου το επέτρεψαν. Μπήκα στο ασθενοφόρο εκεί αποφάσισα ότι η κόρη του θα πάρει το όνομά του και ότι έπρεπε να ειδοποιήσω του συγγενείς. Πήρα εξιτήριο την Παρασκευή από το μαιευτήριο και το Σάββατο πήγα στη κηδεία του».

Στην κατάθεσή της η μητέρα της συζύγου του Μανώλη Καντάρη επισήμανε τις δυσκολίες που πέρασαν μετά τη δολοφονία και πως αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι που ζούσαν στο κέντρο της Αθήνας. «Στέρησαν τον πατέρα από την κόρη του η οποία γεννήθηκε δυο ώρες μετά…», είπε στην κατάθεσή της η μάρτυρας ξεσπώντας σε λυγμούς. «Δε θέλω να διακόψω, θέλω να υπερασπιστώ τη ψυχή του Μανώλη και των παιδιών του!», είπε η ίδια στην επισήμανση του προέδρου της έδρας που της είπε πως αν επιθυμεί μπορεί να διακόψει την κατάθεσή της.

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αντιφατικές εκδοχές που έχουν δώσει οι κατηγορούμενοι για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η δολοφονία και παράλληλα ζήτησε την ενοχή τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία. Από την πλευρά τους οι δυο κατηγορούμενοι υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι δεν διέπραξαν εκείνοι τη δολοφονία αλλά άλλο, τρίτο πρόσωπο, που παραμένει ασύλληπτο.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: