Τι βλέπουν τα διεθνή Μέσα μετά τη δεύτερη αποτυχία για ΠτΔ..;

Τι βλέπουν τα  διεθνή Μέσα μετά τη δεύτερη αποτυχία για ΠτΔ..;

Για αποτυχία στη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κάνει λόγο ο διεθνής Τύπος, που σχολιάζει ότι οι πρόωρες εκλογές έρχονται πιο κοντά…

Το ρεπορτάζ του Spiegel έχει τίτλο: «Ελλάδα: Ο Σταύρος Δήμας απέτυχε και πάλι στην προεδρική εκλογή» και επισημαίνει πως «αν αποτύχει να εκλεγεί και στην τρίτη ψηφοφορία, τότε αρχές του 2015 θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές».

«H ελληνική Βουλή απέτυχε να εκλέξει Πρόεδρο και στη δεύτερη ψηφοφορία» γράφουν οι New York Times. Όπως προστίθεται στο δημοσίευμα «αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η χώρα πλησιάζει τάχιστα σε πρόωρες εκλογές, στις οποίες πιθανώς να αναδειχθεί νικητής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Το ελληνικό κοινοβούλιο αποτυγχάνει να εκλέξει πρόεδρο — Ανοικτή η προοπτική νίκης του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ σε πρόωρες εκλογές» αναφέρουν οι Financial Times.

«Οι αγορές παρακολουθούν το ελληνικό δράμα, καθώς ζυγίζουν τις επιπτώσεις της ΕΚΤ», σύμφωνα με το Bloomberg που αναφέρει ότι η ελληνική πολιτική σκηνή γίνεται πηγή ανησυχίας για τις χρηματαγορές για ακόμη μια φορά.

Η Wall Street Journal σημειώνει πως «η ελληνική Βουλή απέτυχε να στηρίξει τον υποψήφιο για την Προεδρία στη δεύτερη ψηφοφορία», υπογραμμίζοντας ωστόσο πως ο Σαμαράς κατάφερε να συγκεντρώσει οκτώ περισσότερες ψήφους απ” ό,τι στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

«Το ελληνικό Κοινοβούλιο απέτυχε ξανά να εκλέξει Πρόεδρο», γράφει η γαλλική Le Figaro, ενώ η Le Monde έχει τίτλο «Ακόμη δεν εξελέγη Πρόεδρος στην Ελλάδα έπειτα από δύο ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο».

«Η ψήφος για την Προεδρία στην Ελλάδα πάει στον τρίτο γύρο», αναφέρει ο Guardian, σχολιάζοντας πως το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο και αφήνει ανοικτές όλες τις πιθανότητες για τον τρίτο γύρο.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: