Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικες επιχειρηματικές συμβουλές από την Ζώνη Καινοτομίας

Το τερπνόν μετά του… ωφελίμου συνδύασε η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ) με το χριστουγεννιάτικο πάρτι που πραγματοποίησε στον πολυχώρο WE με την υποστήριξη του Open Coffee. Εκτός από τη μουσική και τα δώρα, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να αντλήσουν χρήσιμες συμβουλές για το επιχειρείν από τον ιδρυτή του International Accelerator, Άγγελο Αγγέλου ενώ ο ιδρυτής της πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης Schoox, Λευτέρης Ντουάνογλου αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες που οδηγούν στην επιτυχία, μέσα από την δική του επιχειρηματική εμπειρία.

«Οι επενδυτές στις ΗΠΑ δεν εστιάζουν στην τεχνολογία αλλά στο ανθρώπινο δυναμικό», δήλωσε ο κ. Aγγέλου, η εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών (AngelouEconomics) του οποίου στα 32 χρόνια λειτουργίας της έχει διαχειριστεί επιχειρηματικά κεφάλαια, ύψους 18 δις δολάρια σε όλο τον κόσμο. Ο ιδρυτής του International Accelerator αποκάλυψε ότι δέχεται πάνω από 1.000 αιτήσεις νεοφυών επιχειρήσεων (startup), ετησίως από όλο τον κόσμo. «Φέτος, τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις δέχτηκαν τις προσφορές μας, καθώς δίνουμε προτεραιότητα στην ανταγωνιστική επένδυση», τόνισε ο κ. Aγγέλου και επισήμανε πως στις ΗΠΑ το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για μια επιχείρηση είναι το σταθερό οικονομικό περιβάλλον, κάτι που όπως σημείωσε, δεν ισχύει στην Ελλάδα.

 «Αρχή της επιτυχίας είναι η εκπαίδευση»

 Από την πλευρά του, ο κ. Ντουάνογλου αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα της Schoox και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να ενταχθεί στην αμερικανική αγορά. «Είναι δύσκολο κάποιος να επενδύσει τα χρήματα του σε μια εταιρεία που κατάγεται από την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Ντουάνογλου, με αφορμή την μαραθώνια συνάντηση που είχε μέχρι να ανάψει το «πράσινο φως» για την πρώτη επένδυση, ύψους 1 εκατ. δολαρίων. «Κάθε χώρα κερδίζει τη θέση της στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον από τους ανθρώπους της», τόνισε ο κ. Ντουάνογλου και κάλεσε όσους θέλουν να διακριθούν και να πετύχουν στον επιχειρηματικό στίβο να εργαστούν με πάθος και να κάνουν θυσίες. «Αρχή της επιτυχίας είναι η εκπαίδευση», υπογράμμισε ο κ. Ντουάνογλου και σημείωσε πως μέσα σε τρία χρόνια, η εταιρεία διαθέτει περισσότερα από 1 εκατομμύρια μέλη από 110 χώρες.          

Ακολούθως, τρεις τυχεροί κέρδισαν δύο tablets της MLS και ένα compute stick της Intel. Να σημειωθεί ότι τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στο Άσυλο του Παιδιού.  

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: