Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ για τους παιδικούς σταθμούς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποιούν από το πρωί οι δήμαρχοι επτά δήμων της Θεσσαλονίκης (Θέρμης, Νεάπολης – Συκεών, Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελά, Λαγκαδά και Κορδελιού – Ευόσμου) από κοινού με εργαζόμενους και τις διοικήσεις των δημοτικών παιδικών σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) των εν λόγω δήμων.
Η συγκέντρωση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι δεν καταβάλλονται έγκαιρα και ολόκληρες οι οφειλόμενες δόσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής». Όπως αναφέρουν, αυτό «καταδικάζει σε ασφυξία τις δομές πολλών δήμων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, παρότι παρήλθε το πρώτο τρίμηνο του 2016 ακόμη δεν έχει καταβληθεί εξ’ ολοκλήρου η α” δόση του προγράμματος που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015». «Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί αφορούν κυρίως απλήρωτους εργαζομένους, ανεξόφλητους προμηθευτές, αδυναμία εξόφλησης λειτουργικών δαπανών και ακούσιες οφειλές που συνεπάγονται πρόστιμα στο ΙΚΑ» υπογραμμίζουν.
Στη συγκέντρωση βρίσκονται ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος και αναμένεται να φτάσουν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα στην υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, με τα εξής αιτήματα:
1. Η ομαλή ροή χρηματοδότησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής».
2. Η άμεση καταβολή ολόκληρης της α” δόσης του προγράμματος 2015-2016, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος των εθνικών πόρων.
3. Η έγκαιρη καταβολή της β” δόσης στο άμεσο χρονικό διάστημα.
4. Η ενσωμάτωση των προτάσεων της ΚΕΔΕ στην προκήρυξη του προγράμματος της περιόδου 2016-17″, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Θέρμης.

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: