Θεσσαλονίκη: Συμμορία κρατούσε με τη βία σε ημιυπόγειο 16 μετανάστες

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης κατάφεραν να απελευθερώσουν 16 αλλοδαπούς που κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους από μέλη συμμορίας, σε αποθήκη στην περιοχή της Ιωνίας Θεσσαλονίκης.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν ένας 23χρονος από τη Μολδαβία, ένας 33χρονος από το Πακιστάν και ένας 30χρονος Ινδός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», «Αρπαγής» και «Παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο».

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης αστυνομικοί της υπηρεσίας συνέλαβαν ένα από τα μέλη της συμμορίας που είχε αποβιβάσει σε αποθήκη στην περιοχή της Ιωνίας 12 παράτυπους μετανάστες. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι μετανάστες, μαζί με ακόμα 4 που βρίσκονταν ήδη εκεί, κρατούνταν σε ειδικά διαμορφωμένο ημιυπόγειο χώρο η είσοδος του οποίου (καταπακτή), καλυπτόταν από ντουλάπα. Μάλιστα, συνελήφθησαν και τα δύο ακόμα μέλη της συμμορίας που είχαν αρμοδιότητα να φυλάνε τους αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, οι παράτυποι μετανάστες, δέκα από το Πακιστάν και έξι από το Μπαγκλαντές αφού εισήλθαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, μεταφέρθηκαν στον παραπάνω χώρο όπου κρατούνταν με την απειλή βίας από τα μέλη της συμμορίας, που απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: