Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος: Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα 16 εταιρείες και 26 φυσικά πρόσωπα

Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα διαβιβάστηκε πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, αναφορικά με το οικονομικό σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκονται 16 εταιρείες και 26 φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν προσποριστεί περίπου 30 εκ. ευρώ από το χώρο των τεχνολογικών υλικών.

Ο πρόεδρος της Αρχής πρώην επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, διαβίβασε πόρισμα των 100 σελίδων, το οποίο συντάχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα των υπηρεσιών της Αρχής και την εποπτεία του κ. Βουρλιώτη, στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα, καθώς η εγκληματική δραστηριότητα των εμπλεκομένων στρέφεται κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως σημειώνεται στο πόρισμα διαπιστώθηκαν τα αδικήματα:

-Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης,
-Απάτες κατ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο νόμος και
-Ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η έκνομη δραστηριότητα, κατά το πόρισμα, σχετιζόταν με σειρά παράνομων πράξεων, με αποτέλεσμα οι ελεγχόμενοι να εισπράττουν παράνομα και να μην πληρώνουν ΦΠΑ καθώς και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις από κοινοτικές επιδοτήσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Ήδη 26 φυσικά πρόσωπα και 16 εταιρείες, κατηγορούνται με βάση το πόρισμα της Αρχής για Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα της Αρχής, οι εμπλεκόμενοι μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια με οικονομικές απάτες που οργάνωσαν, προσπορίστηκαν περίπου 30 εκ. ευρώ.

Το πόρισμα εκτιμάται ότι θα προκαλέσει την άσκηση δίωξης από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και θα ακολουθηθεί η διαδικασία η οποία προβλέπεται για τη δράση της Εισαγγελίας που διαθέτει εκπροσώπους και στη χώρα μας.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: