Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Το ΠΑΜΕ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε σωματεία, συνδικάτα και εργατικά κέντρα στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Κεντρικές διεκδικήσεις του ΠΑΜΕ είναι οι σύγχρονοι όροι δουλειάς, η διασφάλιση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων όπως και το δικαίωμα στην απεργία.

«Κάλεσμα ενότητας και δράσης απέναντι στα νέα σχέδια που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ για την 84η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα την Ινδία.

“Τα μέτρα που ήδη εξήγγειλε και αυτά που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή του εργαζόμενου λαού.

Οι αντεργατικές ρυθμίσεις που έφερε στα κλεφτά η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, η μία για τους εργολαβικούς εργαζόμενους και η άλλη για τις απολύσεις, αλλά και οι σχεδιασμοί της να μπει νέο χτύπημα στη συλλογική οργάνωση και πάλη, είναι οι πρώτες παρεμβάσεις στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το ποια θα είναι η συνέχεια» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Του συλλαλητηρίου θα προηγηθεί σύσκεψη συνδικαλιστών και σωματείων, την οποία έχει προγραμματίσει το Π.Α.ΜΕ. για την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 7 το βράδυ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ)”.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: