Θεσσαλονίκη: «Σκιές» για υπερκοστολογήσεις σε απορριμματοφόρα του Δήμου

«Αν κρίνουμε πως και για άλλες υποθέσεις θα χρειαστεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα το κάνουμε και πάλι. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν σκιές, τις οποίες προσπαθούμε να τις ξεκαθαρίσουμε», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή υποθέσεις διαγωνισμών στον τομέα της καθαριότητας.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, παρουσιάζονται υπερκοστολογήσεις στην επιδιόρθωση οχημάτων και απορριμματοφόρων.

Όπως επισήμανε ο κ. Καλαφάτης, μέσα από έγγραφα υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης προκύπτει πως γίνεται «κοστολόγηση επιπλέον εργασιών» και προμήθεια των ίδιων ανταλλακτικών με διαφορετικές τιμές και εργασίες. Όπως επισήμανε, στα έγγραφα αυτά, του Τμήματος Ελέγχου της Διεύθυνσης  Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης του δήμου, τα οποία ζητήθηκαν  από την παράταξη των «Εντάξει» επισήμως, προκύπτει να γίνεται  «κοστολόγηση επιπλέον εργασιών» από αυτές που προβλέπει η σχετική  σύμβαση, προμήθεια των ίδιων ανταλλακτικών με διαφορετικές τιμές και  εργασίες που, από τις υπηρεσίες του δήμου, χαρακτηρίζονται «παράτυπες  και υπερτιμημένες»!

«Δεν θα φωνάζουμε, δε θα κραυγάζουμε, ούτε θα μιλάμε μέσω του Τύπου. Θα ερχόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο, με στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και θα τα καταθέτουμε θεσμικά», είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», Στ. Καλαφάτης.

Έκανε, επίσης, λόγο, για «πυροτεχνηματικές ενέργειες» της διοίκησης του δήμου, φέρνοντας το παράδειγμα της συζήτησης για το αποτεφρωτήριο νεκρών: «Από την Οικονομική Επιτροπή θα περάσουν, τις επόμενες ημέρες, ανατροπές αποφάσεων για, πάνω από, 50 εκατομμύρια ευρώ, για έργα τα οποία δεν μπορεί να εκτελέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών και η απόφαση για το ποσόν που, άρον – άρον, μας καλέσατε να εγκρίνουμε, για την αγορά οικοπέδου, για την ανέγερση του αποτεφρωτηρίου. Δεν προλαβαίνετε να μας δικαιώνετε, αναφορικά με την ανημποριά σας, να σχεδιάσετε και να υλοποιήσετε το πρόγραμμά σας», πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης.

Τέλος, ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου, να «ξεπαγώσει» το μνημόνιο συνεργασίας που έχει συνταχθεί με το Λύκειο Ελληνίδων: «Το Λύκειο Ελληνίδων έχει μια σημαντική συμβολή σε θέματα παράδοσης και πολιτιστικής κληρονομιάς. Μην το αφήνετε», τόνισε.

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: