Πέντε νεκροί σε επίθεση ενόπλων στα σύνορα Κολομβίας και Ισημερινού

Πέντε άνθρωποι δολοφονήθηκαν από άγνωστους ενόπλους στον δήμο Ορίτο, στη νότια Κολομβία, στα σύνορα με τον Ισημερινό, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Τετάρτη.

Η επίθεση διαπράχθηκε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη. Οι δράστες, κινούμενοι με μοτοσικλέτα, άνοιξαν πυρ, «αδιακρίτως», εναντίον οκτώ ανθρώπων συγκεντρωμένων στην ίδια τοποθεσία, δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Χόρχε Σαλίνας, επικεφαλής της αστυνομίας στον νομό Πουτουμάγιο.

Πέντε από τα θύματα υπέκυψαν στα τραύματά τους επιτόπου· άλλα τρία, ανάμεσά τους δυο γυναίκες, τραυματίστηκαν, το ένα βαριά, διευκρίνισε σε κολομβιανό ραδιοφωνικό σταθμό ο αστυνομικός διευθυντής Σαλίνας.

Στην τοποθεσία όπου διαπράχθηκε η επίθεση «συχνάζουν» τοξικομανείς.

Η αστυνομία υποπτεύεται πως η σφαγή διαπράχθηκε από τους «Comandos de la Frontera», διαφωνούντες της πρώην οργάνωσης ανταρτών FARC, που απορρίπτουν τη συμφωνία ειρήνης η οποία υπογράφτηκε το 2016.

Πριν από περίπου έναν μήνα, ενεπλάκησαν σε σφοδρές μάχες με άλλη ομάδα διαφωνούντων των FARC, στην ίδια περιοχή, στην Πουτουμάγιο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 φερόμενοι ως αντάρτες να χάσουν τη ζωή τους.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: