Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: «Μια «ΑΝΑ-ΠΝΟΗ» ύψους 1,1 εκατ. ευρώ στις πυρόπληκτες περιοχές

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο που μας πέρασε το πρόγραμμα «ΑΝΑ-ΠΝΟΗ» του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2021 με σκοπό την έμπρακτη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των περιοχών της Β. Εύβοιας και της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η Διοίκηση του Ιδρύματος, κατέστρωσε σχέδιο διαχείρισης και διάθεσης της δωρεάς του 1.100.000 ευρώ με στόχο τη διασφάλιση της μέγιστης και ορθής αξιοποίησης των πόρων. Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος, αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρός του κ. Πάνος Λασκαρίδης, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές, ενώ οι στάχτες ακόμα κάπνιζαν. Με συνεχείς επιτόπιες επισκέψεις και με καταγραφή των ζημιών και των αναγκών κάθε τόπου και των κατοίκων του πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις και δράσεις στο πεδίο, σε άμεση συνεργασία με τούς τοπικούς φορείς, τούς εκλεγμένους εκπροσώπους, ενώσεις πολιτών, αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους.


Το σχέδιο δράσης που καταρτίστηκε για την ουσιαστική ανακούφιση των πληγέντων κινήθηκε σε τέσσερις βασικούς άξονες: εκπαίδευση, πρωτογενής τομέας, υποδομές, κοινωνία.

Κατ’ αρχάς, μεγάλο βάρος δόθηκε στην ενίσχυση των σχολικών δομών όλων των βαθμίδων. Υλικοτεχνικός εξοπλισμός (350 Η/Υ και laptops, 60 εκτυπωτικά πολυμηχανήματα, 45 διαδραστικοί πίνακες, 80 projectors, 25 κλιματιστικά, αθλητικός εξοπλισμός, γραφική ύλη, παιχνίδια)παραδόθηκε σε σχολεία και ειδικά σχολεία, ενώ προγραμματίστηκαν και σημαντικές εκπαιδευτικές δράσεις. Αναλυτικά, πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

Υλικοτεχνικός εξοπλισμός σε 78 σχολεία σε Β. Εύβοια και Αρχ. Ολυμπία

Πλήρης εξοπλισμός 2 Ειδικών σχολείων

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: